Sebi vastustaa fininfluenceria ja määräsi takavarikoimaan 12 miljoonan rupiaa ”laittoman hyödyn” – Banking & Finance News

sebi

Sebi on kieltänyt finfluencerin ja YouTuber Ravindra Balu Bhartin perustaman Ravindra Bharti Education Instituten pääsyn arvopaperimarkkinoille ja ohjannut tallettamaan 12 miljoonan rupiaa ”laitonta voittoa”, joka on ansaittu väitetystä rekisteröimättömästä sijoitusneuvontatoiminnasta.

Summa on ohjattu tallettamaan sitä varten perustetulle korolliselle sulkutilille kansallistettuun pankkiin. Lisäksi sääntelijä on kieltänyt Ravindra Balu Bhartin, hänen vaimonsa Shubhangi Ravindra Bhartin ja johtajat – Rahul Ananta Gosavi ja Dhanashri Chandrakant Gosavi – arvopaperimarkkinoilta. Näitä henkilöitä on myös estetty yhdistämästä itseään Sebiin rekisteröityihin välittäjiin missä tahansa ominaisuudessa.

Ravindra Bharti Education Institute Pvt. Ltd. (RBEIPL) perusti vuonna 2016 Ravindra Balu Bharti ja hänen vaimonsa. Yhtiö väittää osallistuvansa ensisijaisesti pörssikaupankäyntiin liittyvään koulutukseen tai koulutukseen.

Perjantaina antamassaan väliaikaismääräyksessä sääntelijä totesi, että Ravindra Bharti Education Institute oli mukana antamassa neuvontaa liittyen arvopapereihin tai sijoitustuotteisiin sijoittamiseen, ostamiseen, myyntiin tai muuhun kauppaan vastikkeen sijasta. Neuvontapalveluihin sijoittajia houkuteltiin ennakoimalla tuottoa 25 prosentista 1 000 prosenttiin.

Se totesi lisäksi, että Ravindra Bharti Education Institute tarjosi sijoitusneuvontapalveluita hankkimatta rekisteröintiä Sebiltä, ​​mikä rikkoo sääntelynormeja.

”12 03 82 130,91 rupiaa, joka on väitetystä rekisteröimättömästä sijoitusneuvontatoiminnasta ansaittu laiton kokonaisvoitto, takavarikoidaan ilmoituksesta nro. 1 (Ravindra Bharti Education Institute), Sebi sanoi.

Edelleen näitä yhteisöjä on määrätty ”lakkaamaan sijoitusneuvontapalvelujen tarjoamisesta toimimasta sijoitusneuvojana tai pitäytymästä sellaisina”.

Lokakuussa 2023 Sebi rajoitti ”Baap of Chartin” nimissä tarjottuja luvattomia sijoitusneuvontapalveluita ja kielsi kolmea yksikköä arvopaperimarkkinoilta ja määräsi takavarikoimaan yli 17 miljoonan rupian arvoisia laittomia voittoja.

Samankaltaiset artikkelit