Lähiajan tuotto voi olla rajoitettua – Market News

Share Market Today, Share Market Live

Q1CY24 näimme CY23:n jälkeen jääneiden suoriutuneen hyvin kehittyneiden markkinoiden, kuten Yhdysvaltojen, Ranskan ja Saksan, johdolla. Intian markkinat, erityisesti laajemmat markkinat, jäivät kehittyneestä maailmasta jälkeen. Intia menestyi kuitenkin edelleen kehittyviä markkinoita paremmin, ja Kiina menestyi edelleen huonosti. Joten minne tästä lähdetään?

Ensinnäkin Intia on edelleen maailman nopeimmin kasvava talous, ja odotamme sen säilyttävän merkin muutaman seuraavan vuoden ajan. Tämä puolestaan ​​ohjaa osakepääoman kehitystä. IMF nosti äskettäin Intian BKT:n kasvuennustetta 30 peruspisteellä 6,8 prosenttiin 25E:lle. Jokaista markkinoiden laskua voidaan käyttää oman pääoman ostamiseen.

Toiseksi vaalit ovat käsillä ja vaalikaudet ovat yleensä olleet hyviä markkinoille, sekä ennen tuloksia että sen jälkeen. Mielipidemittaukset ennustavat tällä hetkellä Modin johtaman BJP:n nousevan valtaan helpolla enemmistöllä. Vaalien valmistelu on ollut osakemarkkinoilla yleisesti ottaen hyvä. Osto puoli vuotta ennen vaaleja ja myynti tuloslaskentaa edeltävänä päivänä on tuottanut enimmäkseen positiivista tuottoa.

Vaikka olemme positiivisia markkinoilla pitkällä aikavälillä, lyhyen aikavälin tuotto voi olla rajoitettu useiden tekijöiden vuoksi.

Ensinnäkin nykyiset arvostukset saavat meidät odottamaan aika- ja hintakorjausta. Absoluuttiset arvostukset 20x 1 vuoden termiinillä ovat kalliita, ja historiallisesti tuotto on ollut alhainen näillä tasoilla sijoittamalla. Myös suhteellisessa tilanteessa Intia käy kauppaa 85 %:n preemiolla verrattuna EM-arvoihin, mikä on reilusti historiallisten keskiarvojen yläpuolella. Suhteellisen arvostuksen korjaus antaisi tilaa sijoitetun pääoman sijoituksen kasvulle Intiaan.

Toiseksi tuloskehitys on hidastumassa ja todennäköisesti lähentyy nimellistä BKT:n kasvua ja voi olla keskimäärin noin 12 % kahden seuraavan vuoden aikana. Jopa lyhyellä aikavälillä näemme Q4FY24:n olevan heikko, ja tuloskasvu on todennäköisesti vain yksinumeroista.

Kolmanneksi koronleikkaukset Intiassa voivat viivästyä Fedin takia, koska viimeaikaiset kuluttajahintaindeksitiedot osoittivat, että korot voivat olla aiempaa uskottua tahmeampia. Powell on myös sanonut, että kestää ”odotettua kauemmin saavuttaa luottamus”, jonka mukaan inflaatio on 2 prosenttia. Tämä heijastuu todennäköisesti myös RBI:n toimiin, sillä koronlaskuja Intiassa tapahtuu todennäköisesti vasta Q4CY24.

Mitä tämä sitten tarkoittaa sijoittajille? Kaiken kaikkiaan suhtaudumme osakkeisiin positiivisesti muutaman seuraavan vuoden ajan ja näemme Intian osakemarkkinoiden olevan yksi maailman parhaista menestyneistä. Lähitulevaisuudessa voimme nähdä joitain hinta- ja aikakorjauksia, jotka auttavat arvostuksia pääsemään käypien arvojen alueelle. Vaikka tuotot ovat vahvoja jopa nykyisiltä tasoilta, suosittelemme sijoittajia sijoittamaan uutta rahaa porrastetusti seuraavien kuukausien aikana hyödyntääkseen mahdollisen hinnankorjauksen.

Samankaltaiset artikkelit