RBI pyytää NBFC:tä vahvistamaan hallintostandardeja

RBI NBFC latest news, RBI latest news, NBFC, RBI, RBI and NBFC

Intian keskuspankki (RBI) on perjantaina pyytänyt ei-pankkitoiminnallisia rahoitusyhtiöitä (NBFC:t) vahvistamaan hallintostandardeja ja varmistusmekanismeja, kuten vaatimustenmukaisuutta, riskienhallintaa ja sisäistä tarkastusta näissä yksiköissä.

Tapauksessaan ylemmän tason ei-pankkilainanantajien toimitusjohtajien ja pääjohtajien kanssa huippupankki keskusteli vähittäiskaupan korkeaan luotonannon kasvuun liittyvistä riskeistä erityisesti vakuudettomissa luotonantotiloissa. Keskustelussa keskusteltiin myös tietoteknisten järjestelmien päivittämisen, taseiden vahvistamisen ja jännittyneen omaisuuden seurannan tärkeydestä.

Tämän lisäksi keskusteltiin pankkien ulkopuolisten luotonantajien tarpeesta varmistaa vankka likviditeetti ja varojen ja velkojen hallinta ja varmistaa luoton hinnoittelun kohtuullisuus ja läpinäkyvyys; ja noudata reilun käytännön sääntöjä, mukaan lukien vahvat valitusmekanismit.

Paikalla oli myös valittujen asuntorahoitusyhtiöiden ja sähkörahoitusyhtiöiden ylin johto. Nämä yksiköt muodostavat lähes 50 % NBFC-segmentin kokonaisvarallisuudesta.

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Dasin lisäksi kokouksessa olivat läsnä varakuvernööri M. Rajeshwar Rao, apulaiskuvernööri Swaminathan J ja National Housing Bankin toimitusjohtaja SK Hota.

Eräs lähde kertoi erityisesti, että jotkin NBFC:t ilmaisivat huolensa lähdeverovähennyksen perimisestä listatuista ei-vaihtovelkakirjoista ja sen kielteisestä vaikutuksesta jälkimarkkinoille. Jotkut muut kuin talletuksia vastaanottavat NBFC:t pyysivät myös RBI:tä sallimaan pankkien ulkopuolisten lainanantajien saada talletuslupia.

Tästä eteenpäin RBI aikoo tavata näiden pankkien ulkopuolisten lainanantajien ylimmät pomot vuosittain tai kahdesti vuodessa.

Samankaltaiset artikkelit