Suuret pankit tähtäävät kaksinumeroiseen yrityslainakannan kasvuun – Banking & Finance News

bank loans

Suuret lainanantajat, kuten State Bank of India (SBI), Bank of Baroda (BoB), HDFC Bank, ICICI Bank, luottavat kasvattavansa yrityslainakantansa kaksinumeroisesti tilikauden toisella puoliskolla käyttöpääoman kysynnän vuoksi. ja asiakkaiden ristiinmyynti on edelleen vahvaa, johtavat pankkiirit sanovat.

Intian valtionpankin (SBI) puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi äskettäin, että lainanantajalla on valmisteilla noin 3,4 biljoonaa rupiaa yrityslainoja ja segmentti kasvaa ”ainakin” alemmalla kaksinumeroisella luvulla. SBI:n yrityslainojen kokonaismäärä oli 34 prosenttia kaikista ennakkomaksuista ja oli syyskuun lopussa 9,77 biljoonaa rupiaa, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin (yoY).

”Tämäaikaisten lainojen segmentissä käyttöaste on parantunut lähes noin 100 peruspistettä (bps) tällä neljänneksellä (Q2) edelliseen neljännekseen verrattuna. Myös käyttöpääoman käyttöaste on parantunut tällä vuosineljänneksellä”, hän sanoi ja lisäsi, että jatkossa asiat paranevat entisestään.

Bank of India MD, toimitusjohtaja Rajneesh Karnatak sanoi, että lainanantaja odottaa yli 50 000 rupian yrityslainoja maksettavan vuoden toisella puoliskolla. Näitä ovat sanktioidut lainat, joiden maksaminen on kesken, sanktioidut lainat, joissa dokumentaatio on vireillä, ja yrityslainat, joille pankki on jo antanut periaatteellisen hyväksynnän.

Vaikka lainanantaja ei ole lähestymässä tiettyjä transaktioita, joissa korot ovat liian alhaiset, hän sanoi: ”Yrityssektorilla on hyvät sanktiot ja halu saada lainoja. Meidän täytyy vain valita ja valita.”

Alat, kuten infrastruktuuri, tuotantoon sidottu kannustin (PLI), elintarvikejalostus, tekstiilit, sokeri, tekstiilit ja kemikaalit, osoittavat suurempaa luottohalua, Karnatak sanoi. Bank of Indian yrityslainojen kokonaismäärä oli 30. syyskuuta 2,01 biljoonaa rupiaa, mikä on 7 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös HDFC Bank suhtautuu myönteisesti yrityslainakannan kasvattamiseen muiden lainasegmenttien kanssa, MD & toimitusjohtaja Sashidhar Jagdishan sanoi analyytikkopuhelussa.

”Olemme myös keränneet omenasta omenaan 1,1 biljoonaa rupiaa (lainojen kasvusta) tämän vuosineljänneksen aikana (Q2). Nämä ovat korkealaatuisia omaisuuseriä, oli kyse sitten yrityspankista, kaupallisesta maaseutupankista, MSME-kirjasta tai vähittäismyyntikirjasta”, hän sanoi. HDFC Bankin yrityslainat kasvoivat 6 prosenttia toisella vuosineljänneksellä 4,28 biljoonaan rupiaan syyskuun 30. päivänä.

”Jopa näin suuressa mittakaavassa pankilla on energiaa jatkaa kasvuaan samassa tahdissa, jota olemme tehneet aiemmin, jopa niin suuressa kirjassa”, Jagdishan sanoi.

Vaikka lainanantajat keskittyivät aiemmin pääasiassa vain yritysten rahoittamiseen, he keskittyvät myös enemmän palkkiotuotoihin tällaisilta yhteisöiltä ristiinmyynnin kautta.

Esimerkiksi ICICI Bankin talousjohtaja Anindya Banerjee sanoi, että lainanantaja on nyt luonut yli 20 toimialakohtaista ”STACKia”, jotka tarjoavat tarkoitukseen perustuvia digitaalisia ratkaisuja yritysasiakkaille ja heidän ekosysteemeilleen. ICICI Bankin ”Trade Online”- ja ”Trade Emerge” -alustat ovat antaneet asiakkaille mahdollisuuden suorittaa useimmat kaupan rahoitus- ja valuuttatransaktioistaan ​​digitaalisesti.

”Noin 71 % kauppatapahtumista tehtiin digitaalisesti tämän vuoden toisella neljänneksellä. Trade Online- ja Trade Emerge -alustojen kautta tehtyjen transaktioiden määrä vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä kasvoi 29,7 % vuodentakaisesta”, hän sanoi.

Toinen julkisen sektorin suuri BoB keskittyy myös yritysten palkkiotuottojen kasvattamiseen, toimitusjohtaja Debadatta Chand sanoi.

”Tänä vuonna nähty palkkionäkökohta koskee erityisesti suuria yrityksiä, keskikokoisissa yrityksissä otimme käyttöön suhdepäällikön konseptin”, hän sanoi. Keskisuurten yritysasiakkaiden suhdepäällikön tehtävänä on mitata kaikkien tällaisten tilien lompakon osuutta ja yrittää hyödyntää tietoja tarjoamalla muita ydintuloon kuulumattomia tuotteita.

”Haemme kassanhallintapalveluita yrityssektorin lisäksi keskisuurten yritysten tileille ja myös MSME-tileille. Pyrimme luomaan myyntikulttuurin. Olemme siirtymässä transaktiopankkitoiminnasta sitoumus- tai suhdepankkiin”, hän sanoi.

9.77 9.17 7
3.51 3.01 17
4.01 3.70 8
4.28 3.96 8
2.48 2.16 15
Lähde: Pankki, pörssit

Samankaltaiset artikkelit