Ruokaöljyjen omavaraisuuden strategia työn alla – Commodities News

edible oils, Indonesia and Malaysia, top news, latest news, business news, commodity news,

Hallitus laatii strategian öljysiementen – sinapin, maapähkinä, seesamin, soijapavun ja auringonkukan – omavaraisuuden saavuttamiseksi ja laajentaa nanodiammoniumfosfaattilannoitteiden (DAP) käyttöä tuontiriippuvuuden vähentämiseksi.

”Atmanirbhar Oilseeds Abhiyan kattaa korkeatuottoisten lajikkeiden tutkimuksen, nykyaikaisten maataloustekniikoiden laajan käyttöönoton, markkinayhteyksien, hankinnan, lisäarvon ja satovakuutuksen”, valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi torstaina. Intia tuo noin 56 prosenttia kotimaisesta noin 25 miljoonan tonnin (MT) ruokaöljyn kulutuksestaan.

Intian Solvent Extractors Associationin mukaan palmu-, soija- ja auringonkukkaöljyjen tuonti maahan kasvoi 17 prosenttia ennätykselliseen 16,47 tonniin (arvoltaan 1,38 biljoonaa rupiaa) öljyvuonna 2022-23 (marraskuu-lokakuu) edellisvuodesta. maailmanmarkkinahintojen laskuun ja alhaiseen tuontitulliin.

Palmuöljyn tuonti, enimmäkseen Indonesiasta ja Malesiasta, muodostaa noin 59 % ruokaöljyn kokonaistuonnista. Kotimaisesta tuotannosta sinapin osuus on 40 %, soijapavun 24 % ja maapähkinän 7 %.

”Vaikka oikea-aikainen painostus sinappi-, maapähkinä-, seesami-, soija- ja auringonkukkaöljyjen ruokaöljyn tuotantoon on tervetullutta, soveltamisalaa tulisi laajentaa myös öljypalmuihin sen korkeamman tuottavuuden vuoksi”, Sanjay Goenka, 3F Oilin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja. Palm, suuri kotimaisen palmuöljyn tuottaja, sanoi.

Vuonna 2021 käynnistetyn kansallisen ruokaöljytehtävän – Oil Palm -ohjelman puitteissa hallitus pyrkii kasvattamaan palmuöljyn tuotantoalueen miljoonan hehtaarin 26. tilikauteen mennessä. Sitharaman ilmoitti myös, että nano-urean ”onnistuneen käyttöönoton” jälkeen tavanomaisen urean vaihtoehtona nano-DAP:n käyttöä laajennetaan erilaisiin viljelykasveihin kaikilla maatalouden ilmastovyöhykkeillä.

Viranomaisten mukaan tämä todennäköisesti vähentää perinteisen DAP:n käyttöä viljelykasveilla, kuten sokeriruo’olla ja vehnällä, 20 prosenttia. Maassa vuosittain käytetystä 10 MT DAP:sta yli puolet tuodaan Länsi-Aasiasta ja Jordaniasta.

Sitharaman sanoi myös, että hallitus aikoo edistää yksityisiä ja julkisia investointeja sadonkorjuun jälkeisiin toimiin, kuten yhdistämiseen, nykyaikaiseen varastointiin, tehokkaisiin toimitusketjuihin, ensisijaiseen ja toissijaiseen jalostukseen sekä markkinointiin ja tuotemerkkiin.

Agritech-yhtiö Syngenta Intian kestävän kehityksen johtajan KC Ravin mukaan keskittyminen omavaraisuuteen ravintoöljyissä ja investoinnit sadonkorjuun jälkeisiin toimintoihin ”pitävät yllä vauhtia maatalousalalla”.

Valtiovarainministeri totesi, että 118 miljoonaa pienviljelijää saa suoraa käteisavustusta pääministeri Kisan Samman Nidhin alaisuudessa. Vuonna 2019 käynnistetty järjestelmä tarjoaa viljelijöille 6 000 rupiaa vuodessa kolmessa yhtä suuressa kuukausierässä. Tähän mennessä edunsaajille on siirretty 2,8 biljoonaa rupiaa.

Hän sanoi, että 1 361 mandia on integroitu sähköiseen kansalliseen maatalousmarkkinoihin (eNAM). Digitaalinen tukkumarkkinapaikka tarjoaa palveluja 18 miljoonalle maanviljelijälle, ja sen kaupankäyntivolyymi on ollut 3 biljoonaa rupiaa sen käyttöönoton jälkeen huhtikuussa 2016.

Tällä hetkellä 27 osavaltiota ja Union Territoriesia tai eNAM-alustalla, mukaan lukien Tamil Nadu, jossa on 157 mandia, Rajasthan (145), Gujarat (144), Maharashtra (133), Uttar Pradesh (125) ja Haryana (108).

Sitharaman sanoi, että ponnisteluja maatalousalan lisäarvon lisäämiseksi, mikä lisäisi viljelijöiden tuloja, tehostetaan. ”Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana on hyödyttänyt 3,8 miljoonaa maanviljelijää ja luonut miljoona työpaikkaa”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit