Mint Primer: Miksi vuokrat nousevat jälleen tänä vuonna

Mint Primer: Miksi vuokrat nousevat jälleen tänä vuonna

Vuokrat menivät läpi vuonna 2023 – nousu oli suurin kymmeneen vuoteen – kun kysyntä ylitti asuntojen tarjonnan monissa kaupungeissa. Muuttuuko tämä tänä vuonna? Jos on, missä määrin? selittää, kuinka vuokratarina saattaa näkyä:

Kuinka paljon vuokrat nousivat vuonna 2023?

Asuntojen vuokrat ovat kokeneet merkittävän käänteen pandemian jälkeen. Anarock Property Consultantsin mukaan viime vuonna keskimääräiset kuukausivuokrat nousivat yli 30 prosenttia 7 parhaan kaupungin osissa. Bengaluru koki jyrkimmän nousun, ja kysyntä oli suuri yritysten palaamaan toimistoon -valtuutuksen ja valmiiden projektien vähäisen tarjonnan vuoksi. Myös muut IT-valtaiset kaupungit, kuten Hyderabad ja Pune, kokivat jyrkän nousun. Pitkän kuivan kauden jälkeen Gurugram ja Noida/Greater Noida näkivät korkean kaksinumeroisen vuokran nousun ja pääoman arvon nousun. Kuukausivuokrat nousivat kiinteistöjen hintoja nopeammin monissa parhaissa kaupungeissa.

Pitäisikö meidän varautua lisää vuokravaelluksiin?

Joo. Vuokrat nousevat todennäköisesti edelleen vuonna 2024. Vuokrien nousu on kysynnän ja tarjonnan peli. Tosiasia on, että valmiista asuntovarastosta on edelleen pulaa ja kysynnän piikki jatkuu. Korkealla pohjalla kasvu on todennäköisesti 10-15 % tänä vuonna, Housing.comin arvion mukaan. Vuokrat voivat alkaa nousta kuluvalla vuosineljänneksellä ja nousta vauhtiin kesäkuun neljänneksellä, jolloin ihmiset yleensä muuttavat paikasta toiseen saadakseen parempia työmahdollisuuksia – uuden tilikauden aikana useilla toimialoilla palkataan yleensä uusia työntekijöitä. Vuokrien jatkuva kasvu viestii lupaavista mahdollisuuksista sijoittajille.

Ovatko asuntojen vuokrat asettaneet uuden mittapuun?

Asuntojen vuokrat nousivat huipulle vuonna 2023. Kahden viime vuoden ennennäkemätön nousu on johtanut vuokra-asuntojen uudelleenarviointiin eri kaupungeissa, eivätkä ne todennäköisesti laske joissain kaupunginosissa. Mutta aina on mahdollista neuvotella, jos vuokralaiset tarjoavat korkeamman talletuksen. Uudet kodit metron, pikatien tai lentokentän läheisyydessä saavat kuitenkin korkeamman vuokran.

Missä kaupungeissa odotetaan nousua tänä vuonna?

Bengaluru, joka on jo parrasvaloissa tähtitieteellisten vuokriensa vuoksi, erottuu edelleen joukosta. Samoin Hyderabad ja Pune. Kaupungeissa tietyillä paikkakunnilla ja aidatulla paikkakunnalla tai kotien lähellä suuria työllisyyskeskittymiä nähdään suurempi nousu. Noidan, jonka kuukausivuokrat kasvoivat nopeasti, odotetaan houkuttelevan lisää globaaleja yrityksiä Jewarin lentokentällä. Tämä voi johtaa vuokrien nousuun. Golf Course Roadin, Golf Course Extensionin ja Cyber ​​Hubin Gurugramissa olevien vuokra-arvojen ennustetaan pysyvän nousujohteisena.

Milloin vuokrat vakiintuvat?

Kun kysynnän ja asuntotarjonnan välinen kuilu lopulta kavenee, se voi johtaa vuokrien hallitusti nousuun. Viimeisten kahden vuoden aikana tehtyjen asuntoprojektien lanseeraus tuo mukanaan uutta inventaariota, mutta siihen on vielä kaksi-kolme vuotta. Siihen asti vuokrakysynnän vauhti jatkuu – se on edelleen omistajan markkina. Vuokrat saattavat vakiintua nopeammin kaupungeissa, kuten Kolkatassa ja Chennaissa, kuin muissa suurissa työllisyyskeskuksissa, kuten Gurugramissa ja Bengalurussa, joissa kysyntä pysyy korkeana.

Samankaltaiset artikkelit