Korkeammat kiinteistöjen hinnat ilman baaria, ostajat etsivät suurempia koteja, sanoo Ficci-Anarockin tutkimus

Korkeammat kiinteistöjen hinnat ilman baaria, ostajat etsivät suurempia koteja, sanoo Ficci-Anarockin tutkimus

Bengaluru: Asunnonostajat suosivat yhä enemmän kolmen makuuhuoneen asuntoja ja parvekkeita, ylittäen kahden makuuhuoneen asuntojen suosion, koska tilavampien asuintilojen kysyntä jatkuu.

Ficci-Anarockin kuluttajien mielipidetutkimus vuoden 2023 toisella puoliskolla totesi, että 50 % osallistujista piti parempana kolmen makuuhuoneen asuntoja (3BHK), kun taas 38 % halusi kahden makuuhuoneen koteja. Tämä 3BHK:n kaltevuus merkitsi nousua 42 %:sta samana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Heinä-joulukuun 2023 välisenä aikana verkossa suoritettu kysely kokosi 5 510 osallistujan vastaukset, jotka korostivat jatkuvaa kysyntää tilavammille asumisvaihtoehdoille huolimatta kiinteistöjen hintojen noususta.

Tämä suurempien asuntojen suosiminen oli erityisen voimakasta kaupunkikeskuksissa, kuten Bengalurussa, Chennaissa, Hyderabadissa ja Delhi-NCR:ssä. Sitä vastoin Mumbain metropolialueella (MMR), joka tunnetaan korkeammista asuntojen hinnoistaan, huomattava osa vastaajista (44 %) valitsi edelleen 2BHK:n. Yhden makuuhuoneen asuntojen vetovoima heikkeni joillakin alueilla, mutta ne säilyttivät kysyntänsä MMR:ssä ja Punessa.

”Isompien asuntojen tarjonta seuraa niiden kysyntää. Keskimääräiset asuntojen koot seitsemässä suurimmassa kaupungissa kasvoivat viime vuonna 11 % vuosittain – vuoden 2022 1 175 neliömetristä 1 300 neliöjalkaan vuonna 2023. Ensimmäistä kertaa muuttovalmiiden asuntojen kysyntä on pienempi kuin uusien lanseerausten.” sanoi Anuj Puri, Anarock Groupin puheenjohtaja, kiinteistöalan neuvonantaja.

Rakentamisen laadun parantaminen ja parvekkeiden suosiminen olivat vaatimuksia, joita yhä useammat ostajat korostivat.

Kulunut vuosi teki uuden asuntokaupan ennätyksen. Seitsemässä suurimmassa kaupungissa myytiin lähes 4,77 000 asuntoa, mikä on 31 % enemmän kuin vuonna 2022. Tämän vahvan kysynnän rohkaisemana rakennuttajat lanseerasivat vuonna 2023 noin 4,46 000 asuntoa 3,58 000:sta kasvusta. yksikköä edellisenä vuonna. Meneillään oleva kiinteistöbuumi on kuitenkin johtanut kohtuuhintaisten asuntojen rakentamisen ja myynnin vähenemiseen alle hinnoin. 40-45 lakh.

Tämän seurauksena kohtuuhintaisten asuntojen uusi tarjonnan osuus on supistunut merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana seitsemässä suurimmassa kaupungissa, kun se oli 26 prosentista vuonna 2021 18 prosenttiin vuonna 2023, mikä on jyrkkä lasku 40 prosentista vuonna 2019.

Tutkimuksen mukaan asunnonostajien ensisijainen budjetti pysyy 45-90 lakh vaihteluvälillä on ollut kasvava kiinnostus premium-luokkaan, koteihin, joiden hinta on alkaen 90 lakh to 1,5 miljoonaa.

Vuoteen 2020 asti jatkunut vahva valmiiden asuntojen suosio on hiipunut, ja ostajat suosivat nyt rakennuttajia, joilla on vankka kokemus projektin toteutuksesta ja toimituksesta.

Julkaistu: 5. maaliskuuta 2024, 13.08 IST

Samankaltaiset artikkelit