HDFC Bank saa RBI:n ostamaan jopa 9,5 % osuuden ICICI Bankista ja viidestä muusta – Banking & Finance News

HDFC bank

HDFC Bank ilmoitti tiistaina, että RBI on antanut konsernille luvan ostaa enintään 9,5 prosenttia osuuden kuudesta lainanantajasta, mukaan lukien ICICI Bank ja Axis Bank. Reserve Bank of India (RBI) antoi hyväksyntänsä 5. helmikuuta 2024. HDFC Bank Groupin yksiköitä ovat HDFC Mutual Fund, HDFC Life Insurance Company, HDFC ERGO General Insurance Company ja muut.

”Hyväksynnät myönnettiin HDFC Bankin (ryhmän promoottorina/sponsorina) RBI:lle 18. joulukuuta 2023 tekemän hakemuksen perusteella”, HDFC Bank sanoi viranomaisilmoituksessa. Kuusi lainanantajaa, joista HDFC Bank ottaa osuuden, ovat Axis Bank, Suryoday Small Finance Bank, ICICI Bank, Bandhan Bank, Yes Bank ja IndusInd Bank. RBI:n hyväksyntä on voimassa yhden vuoden helmikuun 4. päivään 2025, se sanoi.

RBI:n ohjeiden mukaan HDFC Bankin on varmistettava, että yhteenlaskettu omistusosuus kuudessa pankissa ei aina ylitä 9,50 prosenttia kunkin pankin maksetusta osakepääomasta tai äänimäärästä.

”Sama huomioon ottaen, vaikka HDFC Bank ei aio sijoittaa näihin pankkeihin, koska HDFC Bank Groupin ”kokonaisomistus” todennäköisesti ylitti säädetyn 5 prosentin rajan, hakemus, jossa haetaan RBI:n hyväksyntää korotukselle sijoitusrajat tehtiin”, se sanoi. Lisäksi, koska RBI:n ohjeita sovelletaan HDFC Bankiin, pankki on tehnyt hakemuksen RBI:lle konsernin puolesta, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit