PSU-pankit jatkavat nousuaan yksityisen sektorin rekrytoinnissa – Banking & Finance News

bank of baroda, bob world app, rbi, bob, banking and finance, indian banks

Julkisen sektorin pankit jatkavat rekrytointia yksityiseltä sektorilta ylemmillä tasoilla suoraan yksityiseltä sektorilta, pankkiirit sanoivat. Ja useimmat uskovat, että tämä oli enemmän ”kertaluonteinen” tapaus.

Tämä tapahtuu äskettäisen ”bob World” -kiistan taustalla, jossa Bank of Baroda (BoB) on väittänyt, että se oli ”lopettanut” digitaalisen johtajansa (CDO) Akhil Handan – yksityisen sektorin palkan – palvelut Reserve Bankin jälkeen. Intialainen esti sitä ottamasta uusia asiakkaita sovellukseensa. Handa, jonka tunnustetaan lippulaivan bob World -sovelluksen rakentamisesta, kertoi eronneensa aiemmin elokuussa.

Jotkut uskovat myös, että vaikka Handa rakensi mobiilisovelluksen, sen käyttö ei ollut hänen suorassa hallinnassaan. ”Jos joku myy jotain väärin ja laittaa asiakkaat sovellukseen omilla numeroillaan, se ei ole CDO:n vika”, pankin johtava virkamies sanoi.

Tämä kiista ei kuitenkaan todennäköisesti estä pankkeja sivuttaisesta palkkaamisesta. ”Erikoisosaamista on vaikea saada. Pankit jatkavat rekrytointia markkinoilta, oli kyseessä sitten julkisyhteisö tai yksityinen pankki. Yksi tai kaksi tapausta ei johda muutoksiin yleisessä strategiassa, sanoi State Bank of Indian (SBI) ylin johtaja.

Esimerkiksi SBI jatkaa ehdokkaiden palkkaamista markkinoilta aina, kun teknisillä alueilla, kuten datassa ja analytiikan alalla, on aukkoja, virkamies sanoi. SBI oli aiemmin palkannut teknologiajohtajan (CTO) Balaji Rajagopalanin vuonna 2022 ICICI Bankista, jossa hän toimi teknologiaryhmän johtajana. Se myös palkkasi entisen HSBC:n tietojohtajan (CIO) Aparna Kumarin tietohallintojohtajakseen viime vuonna ja valitsi entisen Ujjivanin SFB:n MD Nitin Chughin pankin apulaisjohtajaksi. SBI:n kokonaistyöntekijämäärä oli maaliskuun lopussa 235 858, ja noin 8 000–12 000 työntekijää jää eläkkeelle vuosittain, pankin keskitason johtajan mukaan.

BoB myös itse odottaa innolla jatkavansa yksityisen sektorin rekrytointia aina kun on tarvetta, ylimmän johtajan FE. ”Riippumatta BoB Worldin ongelmista, toimenpiteisiin ryhdyttiin CDO:ta vastaan, koska hän oli digitaalisista toiminnoista vastaava johtaja. Sillä ei ole suoraa yhteyttä muihin sivuttaisrekrytointiin”, virkamies sanoi.

BoB:n sivusuunnassa rekrytoijia ovat muun muassa talousjohtaja Ian De Souza, Chief Risk Officer S. Anantharaman, Chief Collection Officer Girish Patnaik ja varallisuudenhoidon tytäryhtiön johtaja Virendra Somwanshi.

Puhuessaan FE:lle, Bank of India MD, toimitusjohtaja Rajneesh Karnatak sanoi, että vaikka pankki palkkaa johtajia yksityiseltä sektorilta, yhtäkään päätöstä ei tehdä erikseen ja jokainen päätös tehdään vasta komitean kokousten jälkeen.

Esimerkiksi Bank of India palkkasi äskettäin entisen Standard Chartered Bankin teknologiajohtajan Yusuf Roopawallan uudeksi CTO:kseen toimitusjohtajan tasolla. Karnatak sanoi, että Roopawalla raportoi pankin IT-toimialan johtajalle, joka raportoi myöhemmin pankin johtajalle, mikä poistaa yksittäisten päätösten soveltamisalan.

”Tänään ei tehdä päätöksentekoa yksilön puolelta, jokainen päätös perustuu tiettyjen valiokuntien suosituksiin. Pankkiin ei siis kohdistu riskiä siitä, että se on ottanut tietyn henkilön sopimukseen, koska kaikki tulee komiteoille”, hän sanoi.

PSU-pankit jatkavat yksityisen sektorin työntekijöiden palkkaamista sopimusperusteisesti heidän toimintakykynsä vuoksi, Karnatak sanoi. Sopimusperusteisesti nimitetyt johtajat kuuluvat pääasiassa IT-, riskineuvonta- ja compliance-segmentteihin. ”Työhönotto tehdään alan parhaiden käytäntöjen pitämiseksi käsissä”, hän sanoi.

Bank of Maharashtra puolestaan ​​on palkannut apulaisjohtajatason johtajia markkinoilta vakituisesti, MD & CEO AS Rajeev kertoi FE:lle. Hän lisäsi, että tällä hetkellä pankki julkaisee ilmoituksia rekrytoidakseen yli 100 hakijaa luottoosaston II- ja III-tasolla.

Samankaltaiset artikkelit