Bombayn pörssi nostaa johtavien optiosopimusten transaktiomaksuja – Market News

BSE to raise transaction charges

Bombayn pörssi (BSE) ilmoitti tiistaina päätöksestään korottaa Sensex- ja Bankex-indekseihin sidottujen ensisijaisten optiosopimusten transaktiomaksuja 13. toukokuuta.

Maksuja korotetaan 24 prosentista 32 prosenttiin eri liikevaihtoluokissa vastauksena Intian markkinoiden sääntelyviranomaisen pyyntöön tarkistaa optiosopimusten maksurakenne.

Tämä muutos saattaa vaikuttaa pörssin tuloihin, sillä BSE arvioi Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (SEBI) kokonaiskysynnän olevan 1,65 miljardia ruplaa.

S&P BSE Sensex- ja S&P BSE Bankex -optioiden nykyiset transaktiomaksut ovat voimassa 1.–10. toukokuuta.

Toukokuun 13. ja 31. toukokuuta välisenä aikana transaktiomaksut määrätään näiden sopimusten yhteenlasketun vakuutusmaksuliikevaihdon perusteella käyttäen lisäliikevaihdon perusteella laskettua laattarakennetta.

Kesäkuusta alkaen transaktiomaksuja sovelletaan edelleen vakuutusmaksuliikevaihdon aggregaatioon perustuen, ja laatta määräytyy kuukausittaisen lisäliikevaihdon mukaan.

Äskettäin markkinoiden sääntelyviranomainen SEBI pyysi BSE:tä maksamaan sääntelymaksut, jotka perustuivat laskennalliseen liikevaihtoon palkkion liikevaihdon sijaan. Pörssin alustavien arvioiden mukaan tämä oikaisu voi johtaa 165 miljoonan rupian ylimääräiseen maksuun plus GST.

BSE:n optioiden volyymi on kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun se palasi indeksioptiomarkkinoille toukokuussa 2023. Vaikka sen laskennallinen liikevaihto on maaliskuussa saavuttanut noin 20 % NSE:n laskennallisesta liikevaihdosta, BSE:n preemioliikevaihto on vain 8 % NSE:n premium-liikevaihdosta. .

Samankaltaiset artikkelit