IRS:n verovaatimukset vievät rahaa FTX:n konkurssin uhreilta – Digital Transformation News

Reportedly, FTX’s administrators have so far recovered about seven billion dollars in assets

Yhdysvaltain viranomaiset ottavat rahat pois petosten saastuttaman kryptoyrityksen FTX Trading Ltd.:n uhreilta, ellei tuomari hylkää hallituksen vaatimusta 24 miljardin dollarin maksamattomista veroista, konkurssiin mennyt yritys sanoi oikeudessa.

Osapuolet ovat oikeudessa tiistaina kiistellen parhaista menettelyistä määrittääkseen, kuinka suuri osa Internal Revenue Servicen vaatimuksesta on oikeutettu. FTX haluaa asettaa nopean aikataulun vaatimuksen arvioimiseksi; IRS on väittänyt, että sen tarkastus on meneillään, joten on sopimatonta pyytää tuomaria arvioimaan, kuinka paljon FTX voi olla velkaa veroina. ”Tällä Liisa ihmemaassa -argumentilla ei ole laissa tukea”, FTX sanoi hakemuksessaan.

Tuomioistuimen valvoman arvioprosessin jatkaminen osoittaa, että FTX menetti rahaa kolmen toimintavuoden aikana, joten se ei voinut olla velkaa IRS:lle mitään merkittävää summaa, yhtiö sanoi sunnuntaina toimitetuissa oikeuspapereissa. Ja kaikki rahat, jotka se voitaisiin pakottaa maksamaan, vahingoittaisivat FTX:n uhreja, yhtiö sanoi. Liittovaltion viranomaiset aikovat lopulta muuttaa 24 miljardin dollarin vaatimusta luokitellakseen ainakin osan alemman prioriteetin vakuudettomaksi velaksi, Yhdysvallat sanoi oikeuden asiakirjoissa. ”Hallitus ei etsi odottamatonta tapaa, vain määrittääkseen verovelkojen oikean määrän”, liittovaltion lakimiehet sanoivat hakemuksessa.

Viime kuussa FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried tuomittiin massiivisen petoksen järjestämisestä, joka johti hänen FTX-vaihtonsa romahtamiseen. Yritys hakeutui konkurssiin viime vuonna sen jälkeen, kun Bankman-Fried suostui luovuttamaan valtakuntansa hallinnan saneerausalan ammattilaisille. Siitä lähtien neuvojat ovat jäljittäneet omaisuutta ja yrittäneet purkaa monimutkaista velkaverkkoa eri velkojille, mukaan lukien asiakkaat, jotka laittavat käteistä ja kryptomaksuja kaupankäyntialustalle.

FTX:n ylläpitäjät ovat tähän mennessä saaneet takaisin noin 7 miljardia dollaria omaisuutta, mukaan lukien 3,4 miljardia dollaria kryptoa, oikeuden asiakirjojen mukaan. Asia on FTX Trading Ltd., 22-11068, Yhdysvaltain Delawaren piirikunnan konkurssituomioistuin.

Samankaltaiset artikkelit