Aikooko Modi Govt nostaa 80C luvun vähennysrajaa? Valtiovarainministeriö vastaa

section 80c limit

80C pykälän vähennysraja: Valtiovarainministeriön mukaan käsiteltävänä ei ole ehdotusta vuoden 1961 tuloverolain 80C pykälän mukaisen vapautusrajan korottamiseksi.

Tällä hetkellä vuotuiset sijoitukset 1,5 000 rupiaan asti useisiin veronsäästöjärjestelmiin, asuntolainan pääomaan ja henkivakuutuksiin ovat oikeutettuja vähennykseen 80C pykälän mukaisesti. Lain 80C mukaan vähennyskelpoisia veronsäästöjärjestelmiä ovat PPF, EPF, NSC, NPS, SCSS, 5 vuoden kiinteä talletus pankeissa ja postissa, ELSS-sijoitusrahastot jne.

Veronmaksajien ja veroalan ammattilaisten vaatimus 80C §:n rajan nostamisesta on ollut jo usean vuoden ajan. Jopa ICAI vuoden 2023 budjettia edeltävissä suosituksissaan ehdotti hallitukselle, että se nostaisi 80C pykälän mukaisen julkisen eläkerahaston (PPF) vähennyksen 1,5 lakhista 3 lakhiin (lue lisätietoja täältä).

Hallitus on kuitenkin toistaiseksi päättänyt olla nostamatta 80C §:n rajaa. Sen sijaan on otettu käyttöön uusi verojärjestelmä, jossa on alhaisemmat verokannat, mutta ilman 80C pykälän mukaisia ​​vähennyksiä.

”Hallituksen linjana on ollut yksinkertaistaa vuoden 1961 tuloverolakia poistamalla vapautukset ja kannustimet ja samalla alentamalla verokantoja. Sellaisenaan ei ole ehdotettu verovapautuksen lisäämistä käsiteltävänä olevan tuloverolain 80C §:n mukaisesti”, valtiovarainministeriön unionin ulkoministeri Pankaj Chaudhary sanoi kirjallisessa vastauksessa kyselyyn Lok Sabhassa 31. heinäkuuta. .

Lue myös: Myöhästynyt ITR-ilmoitus AY 2023-24: Viimeinen päivämäärä, maksut, sakko viivästyneestä tuloveroilmoituksesta FY 2022-23

Ministeri vastasi kyselyyn, ”onko hallitus tunnustanut tarpeen tehostaa pieniä säästösuunnitelmia sekä yksinkertaistaa ja lisätä tuloverolain 80C §:n mukaisia ​​poikkeuksia muuttuvassa talousympäristössä ja korkoskenaariossa”.

Samaan aikaan kansallisen säästämisen määräaikaistalletusjärjestelmän (1 vuosi ja 2 vuotta) korkoa on nostettu 10 peruspisteellä ja 30 peruspisteellä tilikauden 2023-24 toisella neljänneksellä (heinäkuu-syyskuu).

Chaudhary sanoi myös, että Small Savings -rahaston nettokeräys tilikauden 2023-2024 ensimmäisellä neljänneksellä oli 74 937 miljoonaa rupiaa.

”O/o Controller General of Accountsilta saatujen viimeisimpien tietojen mukaan Small Savings Schemes -järjestelmän nettokeräys tilikauden 2023-24 ensimmäisen neljänneksen kahdelta ensimmäiseltä kuukaudelta on 74 937,87 miljoonaa rupiaa”, ministeri sanoi.

Samankaltaiset artikkelit