HP:n kryptovaluuttahuijaus: Huijarit lähettivät ulkomaanmatkoille lähetettyjä huippuagentteja, kohdennettiin tieprojektien hylkääjiä – Digital Transformation News

Experts believe that cryptocurrency is a digital currency designed to work as a medium of exchange

SIT-tutkinta paljastaa, että Himachal Pradeshissa 2 500 rupian kryptovaluuttahuijauksen takana olevat huijarit kohdistuivat ihmisiin, jotka saivat korvausta tiehankkeita varten hankitusta maasta ja tarjosivat myös yritystyylistä motivaatiota parhaille agenteilleen lähettämällä heidät ulkomaille. . Parhaiten menestyneet ja mahdollisimman paljon sijoittajia saaneet agentit lähetettiin ulkomaanmatkoille Thaimaahan, Dubaihin ja muihin paikkoihin ja tällaisia ​​matkoja tehtiin noin 2 000 kappaletta. Ulkomaanmatkoista aiheutui 3,5 miljoonan rupiaa, SIT:n johtaja Abhishek Dhullar, Northern Rangen poliisin apulaispäällikkö (DIG) kertoi PTI:lle tiistaina.

Huijausta tutkivan SIT:n (Special Investigation Team) mukaan useita ihmisiä, jotka saivat korvausta sen jälkeen, kun hallitus osti heidän maansa nelikaistaisiin hankkeisiin osavaltiossa, houkuttelivat huijarit Mandin, Hamirpurin ja Kangran alueilla sijoittamaan rahansa väärennetty kryptovaluutta, poliisi sanoi. He lisäsivät, että noin 4 000–5 000 valtion työntekijää on niiden miljoonan sijoittajan joukossa, jotka ovat menettäneet rahaa järjestelmässä. Parhaiten menestyneet ja mahdollisimman paljon sijoittajia saaneet agentit lähetettiin ulkomaanmatkoille Thaimaahan, Dubaihin ja muihin paikkoihin ja tällaisia ​​matkoja tehtiin noin 2 000 kappaletta. Ulkomaanmatkoista aiheutui 3,5 miljoonan rupiaa, SIT:n johtaja Abhishek Dhullar, Northern Rangen poliisin apulaispäällikkö (DIG) kertoi PTI:lle tiistaina.

Tähän mennessä tapaukseen liittyen on pidätetty 18 henkilöä, mukaan lukien neljä pääasiallista Hemraj, Sukhdev, Arun Guleria ja Abhishek, neljä poliisia ja metsävartija. Kuningas Subash on kuitenkin edelleen vapaana. Kohtaamme nyt huijaukseen osallistuneiden huijarien toista kerrosta pidättämällä ihmisiä, jotka ansaitsivat uusien sijoittajien järjestelyyn tekemällä sijoituksella, DGP Sanjay Kundu kertoi aiemmin PTI:lle ja lisäsi, että huijareita oli noin 70-80. jotka tienasivat yli 2 miljoonaa ruplaa. Himachal Pradeshin poliisi koordinoi myös keskus- ja rahoitusvirastojen sekä muiden osavaltion poliisien kanssa, DGP oli sanonut ja lisännyt, että syytettyä vastaan ​​ryhdytään toimiin vuoden 2019 sääntelemättömien talletusjärjestelmien kieltolain (BUDS) nojalla, joka sisältää oikeudellisen säännöksen kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Huijarit lähestyivät ihmisiä sijoitussuunnitelmalla, joka liittyi paikallisesti valmistettuun (Mandin alueella) kryptovaluuttaan, joka tunnetaan nimellä ”Korvio Coin” tai KRO-kolikot. Käytettiin kolmesta neljään erilaista kryptovaluuttaa ja luotiin vääriä verkkosivustoja, joilla kryptovaluuttojen hintoja manipuloitiin ja paisutettiin. Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka on suunniteltu toimimaan vaihtovälineenä tietokoneverkon kautta, joka ei ole riippuvainen mistään keskusviranomaisesta, kuten valtion tai pankin ylläpitämisestä tai ylläpitämisestä. Syytetty käytti yhdistelmää väärää tietoa, petosta ja uhkailua säilyttääkseen järjestelmän hallinnassa ja aiheuttaen uhreille valtavia taloudellisia menetyksiä. Huijaukseen osallistui myös yli tuhat poliisia. Vaikka suurin osa heistä huijattiin miljoonilla rupioilla, jotkut heistä saivat valtavia voittoja luomalla ketjuja houkuttelemalla lisää sijoittajia ja valitsivat vapaaehtoisen eläkejärjestelmän (VRS) ja ryhtyivät sen edistäjiin.

Samankaltaiset artikkelit