Kotak Bankin liikepankkitoiminta kasvaa enemmän kuin teollisuus – Banking & Finance News

Kotak Bank, Kotak Bank news, banking news, Manish Kothari, kotak mahindra bank

Kotak Mahindra Bank odottaa liikepankkitoiminnan kasvavan kuluvan tilikauden aikana enemmän kuin teollisuuden. Yksityinen lainanantaja toivoo myös hyötyajoneuvo-, rakennuskalusto-, mikrorahoitus- ja kultalaina-segmenttien kasvavan nopeammin vastaaviin toimialoihin verrattuna.

”Pankkiluotto kasvaa nopeammin ja kasvamme edelleen toimialaa nopeammin. Olipa kyseessä hyötyajoneuvot, rakennuskoneet, mikrorahoitus tai kultalainat, kasvamme nopeammin kuin vastaavat teollisuudenalat kaikilla näillä liiketoiminta-aloilla”, Manish Kothari, Kotak Mahindra Bankin liikepankkitoiminnan johtaja ja johtaja, kertoi FE:lle.

Jokaisella näistä toimialoista pankki odottaa kasvattavansa markkinaosuuttaan. Vähittäispankkien ennakot muodostavat yli puolet liikepankkitoiminnan kokonaistoimialasta, jonka lainakanta oli 81 000 miljoonaa rupiaa 30.9.2023.

”Intian puolikaupunki- ja maaseutumaisessa luotonhalu kasvaa kulutuksen ja talouskasvun vetämänä, ja se on täynnä mahdollisuuksia liikepankkitoiminnalle. Olemme valmiita hyödyntämään tätä”, Kothari sanoi.

Rakennuskaluston ja hyötyajoneuvojen ennakot olivat 31 000 miljoonaa ruplaa kuluvan tilikauden toisen neljänneksen lopussa. Yleinen makrotaloudellinen ympäristö ja valtion keskittyminen infrastruktuuriin ovat lisänneet rakennuskoneiden ja hyötyajoneuvojen segmenttejä, mikä on lisännyt lainanottohalua. Kokonaismäärästä 31 000 miljoonan rupian lainakannasta hyötyajoneuvojen ennakkomaksujen osuus on lähes 17 500 miljoonaa rupiaa, kun taas rakennustarvikkeiden lainojen osuus on 7 500 miljoonaa rupiaa.

”Mikrorahoitus ja kultalainat ovat aiemmin kasvaneet nopeammin, koska pohjamme oli pienempi”, hän selitti.

Strategian osalta Kothari sanoi, että kasvu ei ole täysin riippuvainen sivukonttorin laajentamisesta, koska pankki hyödyntää teknologiaa kasvattaakseen liiketoimintaansa. ”Investoimme johdonmukaisesti teknologiaan, jotta voimme vaikuttaa etupäähän. Lainahakemukset kulkevat sovelluksen kautta, perintä tapahtuu sovelluksen kautta, joten riippuvuus sivukonttoreista ei ole suuri.”

Teknologian käyttöä hän selitti, että suuri osa pankin asiakkaista hoitaa asioinnit digitaalisen pankin kautta. Pankki jatkaa kuitenkin konttoreiden avaamista teknologian käytön lisääntymisestä huolimatta. ”Asiakkaat siirtyvät digitaaliseen käyttöön paljon nopeammin kuin uskommekaan. Fyysisiä sivukonttoreita kuitenkin tarvitaan rakentamaan asiakkaiden luottamusta.”

Samankaltaiset artikkelit