Cognizantin henkilöstömäärän etumatka Infyyn kolminkertaistui – Toimialauutiset

Cognizant

Cognizant on kolminkertaistanut etumatkansa Infosysiin verrattuna työntekijöiden määrässä viimeisen kuuden vuosineljänneksen aikana. Yritysten henkilöstömäärän ero kasvoi syyskuun vuosineljänneksen aikana 8 530:lla 17 836:een. Kesäkuun neljänneksellä ero oli 9 306, kun se viime vuoden vastaavalla neljänneksellä oli 6 114.

Cognizant näki henkilöstömääränsä vähentymisen kahden neljänneksen ajan, mutta Infosysin henkilöstömäärä on laskenut kolmen neljänneksen ajan. Eräät analyytikot olivat viimeksi arvioineet, että Infosys nostaisi Cognizantin toiseksi suurimmaksi IT-palveluyritykseksi. Cognizantin liikevaihto on ollut hieman korkeampi kuin Infosysin viimeisen kuuden vuosineljänneksen aikana. Kahden yrityksen liikevaihdon ero on pudonnut noin 179 miljoonaan dollariin syyskuussa 2023. Vuoden 2022 kesäkuun neljänneksellä ero oli noin 462 miljoonaa dollaria, kun saman vuoden syyskuun neljänneksellä ero pieneni 302 miljoonaan dollariin.

Vaikka Cognizantilla on etulyöntiasema Infosysiin verrattuna myynnin suhteen, jälkimmäinen on nostanut Cognizantia nettovoiton suhteen viimeisen kuuden vuosineljänneksen aikana. Ero näiden kahden välillä oli 112 miljoonaa dollaria viime vuoden kesäkuun neljänneksellä ja kasvoi noin 119 miljoonaan dollariin seuraavalla neljänneksellä. Paremman katteen ansiosta Infosysin nettotulos on tällä hetkellä noin 226 miljoonaa dollaria suurempi kuin Cognizantin.

Pareekh Consultingin perustaja Pareekh Jain sanoi, että Ravi Kumarin ottaessa ohjat haltuunsa ”Cognizant on saanut mojon takaisin”. Tämä saattaa viivästyttää Infosysin ohittamista Cognizantin tulojen suhteen. Jain lisäsi kuitenkin, että Infosysin tarkistettu ohjeistus 1–2,5 %:n tilikaudelle on korkeampi kuin Cognizantin koko vuoden 2023 ohjeistus – 0,7 % tasaiseen. Molemmat yhtiöt kohtaavat makroepävarmuutta ja kilpailevat tiukasti liikevaihdon suhteen.

Samankaltaiset artikkelit