Rakesh Jhunjhunwalaa muistelemassa: ”Suuri härkä” ei ole enää kanssamme, mutta hänen perintönsä jatkuu

Remembering Rakesh Jhunjhunwala

Yksi Intian menestyneimmistä sijoittajista, Rakesh Jhunjhunwala lähti maailmasta 14. elokuuta 2022 62-vuotiaana. Tänään on hänen ensimmäinen kuolemansa vuosipäivä. Hänen perintönsä kuitenkin elää ja säilyy tuleville sukupolville.

Jhunjhunwala, jota usein kutsutaan Dalal Streetin ”isoksi häräksi”, aloitti sijoittamisen vuonna 1985 5 000 Rs:n pääomalla (ensimmäinen suuri voittonsa vuonna 1986). Kuitenkin, kun hän kuoli, hänen nettovarallisuuden arvioitiin olevan 5,8 miljardia dollaria. Laajalti osakemarkkinoiden ennusteistaan ​​ja nousevista näkymistään tunnettu Jhunjhunwala oli osakas omassa omaisuudenhoitoyhtiössään, Rare Enterprisesissa.

Jotkut hänen salkkunsa suurimmista osakkeista – Titan Company, Star Health, Metro Brand, Tata Motors, CRISIL, Fortis, Indian Hotels Company ja Federal Bank. Hänen vaimonsa Rekha Jhunjhunwala hoitaa nyt hänen salkkunsa.

Rajasthani-marwari-perheessä Mumbaissa kasvanut ässä-sijoittaja palkittiin postuumisti Padma Shri -palkinnolla tänä vuonna. Rashtrapati Bhavanissa palkinnon luovutti presidentti Droupadi Murmu seremoniassa.

Häntä kutsutaan usein intialaiseksi Warren Buffettiksi, ja hän valmistui Sydenham Collegesta. Sen jälkeen hän ilmoittautui Institute of Chartered Accountants of India -instituuttiin.

Jhunjhunwala sijoitti heinäkuussa 2021 Akasa Airiin (400 miljoonaa dollaria 40 prosentin osuudesta lentoyhtiöstä). Ennen kuolemaansa hän oli nostanut omistuksensa lentoyhtiöstä 46 prosenttiin ja nousi yhtiön suurimmaksi sidosryhmäksi.

”Rakesh Jhunjhunwalan rakkaudessa muistoksi”, Akasa Air tviittasi maanantaina: ”Tänään kunnioitamme ja muistamme visionäärin, edelläkävijän ja todellisen titaanin, edesmenneen herra Rakesh Jhunjhunwalan, elämää. Kun juhlimme hänen kuolemansa vuosipäivää, pohdimme lähtemättömän jälkensä, jonka hän on jättänyt Intian kehitykseen ja hänen pysyvää vaikutustaan ​​tuleviin sukupolviin.

”Herra. Jhunjhunwala uskoi todella Intian mahdollisuuksiin ja näki Akasa Airin palvelevan kansakuntaa rakentamalla liikenneyhteyksiä tukemaan Intian meneillään olevaa taloudellista muutosta. Hän kylväi kyvyn, jonka ansiosta Akasa voi toteuttaa kunnianhimoisen tiekartamme. Emme voi kiittää häntä tarpeeksi siitä, että hän oli varhainen uskovainen ja että hän uskoi meihin maailmanluokan lentoyhtiön rakentamisessa.” se lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit