HFC:lle suunniteltu uusi rahasto kohtuuhintaisten asuntojen edistämiseksi – Banking & Finance News

The Financial Express logo

Edullisen asumisen edistämiseksi hallitus todennäköisesti perustaa talousarvioon uuden asuntorahoitusyhtiöiden (HFC) rahaston Kansallisen asuntopankin (NHB) alaisuuteen. Rahasto antaa HFC-yhtiöille mahdollisuuden lainata edulliseen korkoon, jolloin ne voivat tarjota vaatimukset täyttäville asiakkaille alennettuja asuntolainoja. Lainaajat, joiden vuositulot ovat 6–7,5 000 rupiaa, voivat saada tällaisia ​​lainoja HFC-yhtiöiltä.

”HFC:n ja NHB:n edustajat sekä valtiovarainministeriön virkamiehet keskustelivat äskettäin strategioista kohtuuhintaisen asumisen edistämiseksi. Oli yksimielisyys uuden rahaston perustamisesta, jota NHB hallinnoi”, lähde kertoi FE:lle. ”Tällä hetkellä HFC-yhdisteiden varojen kustannukset ovat noin 9 prosenttia, kun taas NHB on valmis tarjoamaan varoja 6,75-7 prosentilla uuden järjestelmän mukaisesti”, hän sanoi ja lisäsi, että HFC-yhdisteille ehdotettu enimmäiskorko on 4 prosenttia.

Lainakustannusten ollessa tällä hetkellä noin 9 %, HFC:t tarjoavat asuntolainoja asiakkaille noin 13-14 %:lla. Uuden järjestelmän mukaan he voivat tarjota lainoja noin 11-12 prosentilla, kun he voivat lainata NHB:ltä noin 6,75 tai 7 prosentilla.

Keskustelun aikana HFC:t ovat esittäneet lainanottajien vuositulorajan nostamista 7,5 miljoonaan rupiaan vuodessa. Ministeriön ehdotus oli, että lainanottajat, joilla on 6 000 rupiaa vuodessa, olisivat tukikelpoisia uudessa järjestelmässä. Lainan enimmäismäärä, jonka HFC:t voivat maksaa uudessa järjestelmässä, on 25 000 rupiaa.

”Hallitus on tehnyt selväksi haluavansa edistää kohtuuhintaista asumista ja ilmoittanut suunnitelmistaan ​​rakentaa taloja vähätuloisille. HFC:t voivat NHB:n avulla auttaa lainaajia ostamaan ensimmäisen asuntonsa edulliseen hintaan”, sanoi erään asuntorahoitusyhtiön johtava virkamies.

Uusi hallitus on kiinnittänyt huomiota kohtuuhintaiseen asumiseen. Uusi unionin hallitus on hyväksynyt avun myöntämisen kolmen miljoonan ylimääräisen maaseutu- ja kaupunkitalon rakentamiseen Pradhan Mantri Awas Yojanan (PMAY) alaisuudessa. PMAY:n mukaan tukikelpoisille köyhille perheille on rakennettu 4,21 miljoonan taloa viimeisen 10 vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit