HomeFirst Finance lainaa 4 000 miljoonaa rupiaa 25:llä tilikaudella – Pankki- ja rahoitusuutisia

HomeFirst, Finance, return on equity, top news, latest news, business news,

HomeFirst Finance lainaa todennäköisesti 4 000 miljoonaa rupiaa vuosina 2024-25 (huhti-maaliskuu) kasvattaakseen lainakantansa, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Manoj Viswanathan on sanonut. ”Olemme jo sitoneet tämän tilikauden vaatimuksemme. Keskustelemme pankkien kanssa ensi vuodesta. Useimmat heistä haluavat laajentaa meille luottolimiittejä”, hän sanoi.

Tällä hetkellä pankkien lainat muodostavat 56 % yhtiön lainan yhdistelmästä. Jatkossa ei-pankkirahoitusyhtiö aikoo lisätä lainoja kehitysrahoituslaitoksilta, ja Intian keskuspankki on varoittanut pankkien ulkopuolisia lainanantajia liiallisesta pankkilainoista. ”Kaiken kaikkiaan koemme, että vastuuprofiilimme on tasapainoinen. Meillä ei pitäisi olla ongelmia seuraavien vuosien aikana, hän sanoi.

Yhtiön hallinnoimat varat olivat noin 9 000 rupioita joulukuun 31. päivänä. Se odottaa AUM:n kasvavan 20 000 biljoonaan seuraavan kolmen vuoden aikana. Asuntolainat muodostavat 86 % AUM:sta. Loput 14 % ovat asuntolainat ja kauppalainat.

Kirjasta noin 68 % on lainoja toimihenkilöille ja loput yrittäjäsegmentille. Lainoja nostettiin joulukuun neljänneksellä yli 1 000 miljoonaa ruplaa.

Tällä hetkellä noin 6 prosenttia maksuista tehdään yhteislainauksen kautta. NBFC:llä on yhteislainauskumppanuudet Intian keskuspankin ja Union Bank of Indian kanssa. Vuosien 2024–2025 loppuun mennessä noin 10 % maksuista suoritetaan yhteislainausreitin kautta.

Yhtiö keskittyy edelleen oman pääoman tuottonsa (RoE) kasvattamiseen. Oman pääoman tuoton odotetaan paranevan lainakannan kasvun ja velkaantuneisuuden ansiosta. ”Olemme keskittyneet oman pääoman tuottoon. Kun hyödynnämme kirjaa, varojen tuotto laskee joka tapauksessa. Mutta oman pääoman tuotto paranee, vaikka nettokorkomarginaalit ovat alhaisemmat”, Viswanathan sanoi. Oman pääoman tuotto nousi joulukuun neljänneksellä 210 peruspistettä vuodentakaisesta 15,8 prosenttiin.

Samankaltaiset artikkelit