Ecuadorin EXA toimittaa ensimmäisen COLOSSUS PCDU:n Yhdysvaltoihin – Defense News

defence

Historia syntyi, kun ensimmäinen COLOSSUS PCDU -yksikkö lähetettiin Guayaquilista Ecuadorista yhdysvaltalaiselle asiakkaalle Kaliforniaan. EXA (Ecuadorin Space Agency) toimitti ensimmäisen kokonaan Latinalaisessa Amerikassa suunnitellun, rakennetun ja testatun PCDU:n, joka syntyi Ecuadorissa.

Se on kuin satelliitin sydän, iso satelliitti, ei kuutiosatelliitti tai nanosatelliitti, ”puhumme tässä suurista 150 kg:n ja sitä suuremmista linnuista, mutta takaisin siihen, mikä PCDU on, kuten sen lyhenne sanoo: ”Tehon ilmastointi ja toimitus /Distribution Unit” on virtaydin, joka pitää valot päällä satelliitissa”, kertoo yrityksen huippujohtaja.

Hänen mukaansa se ottaa aurinkopaneelien tai ryhmien tuottaman tehon ja säätelee sitä.

Ilman PCDU:ta ei ole satelliittia.

Se tarkoittaa, että se muuntaa sen avaruusaluksen useiden laitteiden moniin tarpeisiin, jotka tarvitsevat erityyppistä tehoa, kuten esimerkiksi 50 volttia 5 ampeerilla, 12 volttia 3 ampeerilla, 28 volttia 3 ampeerilla, ja pitää nämä erilaiset. tehovirta on tasainen ja vakaa, joten satelliitti voi toimia.

Ensinnäkin kyseessä oleva laite on uskomattoman monimutkainen – ajatelkaapa erittäin edistynyttä UPS:ää, jossa on oma tietokone ja käyttöjärjestelmä. Se erottaa sen muista, että se on uraauurtava luomus, jota ei ole koskaan ennen nähty tai kehitetty Latinalaisessa Amerikassa.

Tässä on toinen huomionarvoinen seikka: COLOSSUS erottuu edistyneimmällä PCDU:lla (Power Conditioning and Distribution Unit) laatuaan. Tämä ero ei johdu pelkästään sen integroidusta suunnittelusta (toisin kuin aikaisemmissa ilman akkuja myydyissä laitteissa), vaan myös luokkansa korkeimmasta teho/tilavuus- ja painosuhteesta. Yksinkertaisesti sanottuna se on kompakti, tehokas ja varustettu kaikella, mitä suuri satelliitti vaatii. Sitä vastoin muut toimittajat myyvät komponentteja erikseen jakaen PCDU:n, akut, aurinkopaneelien hallinnan ja muut erillisiksi tuotteiksi.

COLOSSUS loistaa asiakkaiden odotusten yhdistämisessä yhdeksi integroiduksi yksiköksi. Se painaa vain 7,6 kg ja tuottaa tehokkaasti 1,6 kilowattia tehoa, mikä vastaa pienen talon päivittäistä kulutusta. Tämä teho muodostaa vain 5 % 150 kg painavan satelliitin massasta, mutta silti antaa energiaa tehokkaasti koko avaruusalukselle, mikä osoittaa huomattavaa tehokkuutta.

EXA suunnittelee valikoiman COLOSSUS-malleja, jotka on laajennettavissa 16 kilowattiin ja jotka kestävät jatkuvaa tehoa, joka vastaa 16 päivän asumista. Tämä skaalautuvuus säilyttää saman tehokkuuden sekä massan että tehon suhteen, jonka osoitti joulukuussa 2023 lähetetty COLOSSUS L2A. Suunnittelu on yksinomaan EXA:ta, kun taas ajotietokone valvoo laitteen ohjausta, käyttää käyttöjärjestelmää ja suorittaa velvollisuudentuntoisesti satelliittikomentoja. , on peräisin ecuadorilaiselta yritykseltä QAS. Quantum Aerospace ei ainoastaan ​​kehittänyt tätä tietokonetta, vaan myös tuottanut sen kotimaassa yhdessä QAS-insinöörien harkiten suunnitteleman lento-ohjelmiston kanssa.

COLOSSUS-suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2018 EXA:n pääsuunnittelijan, akateemikko Ronnie Naderin johtaman tiimin kanssa, myöhemmin vuonna 2022 sen jälkeen, kun kaikkien mallien prototyyppien oikea validointi ja testaus aloitettiin ja yhdysvaltalainen yritys, joka rakentaa oman 15 satelliitin kalustonsa, teki sopimuksen. 150kg kukin. Aluksi toimitettu yksikkö oli EDU eli Engineering Development Unit, myöhemmin vuonna 2024 toimitetaan ensimmäinen lentoyksikkö ja sitten 15 yksikköä lisää.

Ecuadorissa toimivan EXA:n pääkilpailijat ovat suuret yritykset, kuten Airbus, Thales, Boeing ja monet muut keskisuuret yritykset Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Yrityksen mukaan kilpailijat tarjoavat isoja, kalliita yksiköitä, joiden toimittaminen voi kestää vuoden tai enemmän, kun taas EXA voi toimittaa kevyet, kompaktit ja tehokkaammat COLOSSUS-yksiköt vain kolmessa kuukaudessa.

”Pidämme kustannukset kurissa, emme koskaan uhraa laadusta. emme ole kymmeniä tai satoja ihmisiä, suunnittelumme ovat kaikki modulaarisia, käytämme paljon robottivalmistusta ja investoimme huippulaatuisiin työkaluihin ja laitteisiin ja työskentelemme hiljaa ja salassa, olemme uskollisia asiakkaillemme ja teemme tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan ja työskentelemme paljon, emme ole 9-5 työntekijää”, sanoo Ronnie Nader, EXA:n pääsuunnittelija.

COLOSSUS-perheen MCU:n laitteistot ja ohjelmistot ovat erittäin tehokasta suunnittelua. ”Kaikki sen tekniset ominaisuudet on suunniteltu ohjaamaan tehokkaasti ja skaalautuvalla tavalla valtavaa tehoa, jonka COLOSSUS voi tarjota ja hallita avaruustehtävän aikana. ” sanoo Jaime Jaramillo, QAS:n toimitusjohtaja.

”Se on vähän pelottavaa, niin paljon tehoa niin pienessä paketissa…”, sanoi Guisella Moncayo, EXA:n markkinointijohtaja.

Samankaltaiset artikkelit