Kuinka vähentää identiteettivarkauksia rahoitussovelluksissa nollaluottamisella laitteella ja SIM-sidostekniikalla – Pankki- ja rahoitusuutiset

Money laundering, financial fraud, Aadhaar eKYC, Digital India, digital payments, credit cards, UPI integrations, digital banking, fraudulent funds, online transactions, due diligence

Digitaalisten tapahtumien ja verkkovuorovaikutusten hallitsemana aikakautena rahoitusmaailma on kokenut syvän muutoksen. Tilivuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana Reserve Bank of India (RBI) -raportti osoittaa petostapausten huomattavan nousun pankkisektorilla. Raportti paljastaa yhteensä 14 483 tapausta, joiden määrä on 2 642 miljoonaa rupiaa. Mobiilipankkitoiminnan ja digitaalisen taloushallinnon mukavuudesta on tullut olennainen osa jokapäiväistä elämäämme. Toisaalta vahvojen turvatoimien tarve ei ole koskaan ollut kriittisempi identiteettipetosten ja sosiaalisten manipulointihyökkäysten lisääntymiselle.

Tällaisten identiteettiuhkien lieventämiseksi National Payments Corporation of India (NPCI) on äskettäin ottanut käyttöön uuden ohjeen PSP:ille (maksupalveluntarjoajille) laite- ja SIM-sidonnalle UPI-sovelluksissa.

Kyberuhkien ja petosten kehittyminen lisää riskejä käyttäjätiedoille ja taloustiedoille. Laite- ja SIM-sidonta on vankka ratkaisu identiteettiuhkien vahvistamiseen. Käyttäjän laitteen ja SIM-kortin sitominen tehostaa todennusprotokollia, mikä vähentää luvattoman käytön ja vilpillisen toiminnan riskejä. Se toimii vankana suojana identiteettivarkauksia ja kyberuhkia vastaan ​​varmistaen, että jokainen verkkotapahtuma on suojattu ylimääräisellä suojakerroksella.

Digitaaliseen siirtymiseen liittyy sekä mahdollisuuksia että haasteita, ja se vaatii vankkaa lähestymistapaa turvallisuuden, yksityisyyden ja saumattoman käyttökokemuksen varmistamiseksi. Käyttäjien digitaalisten matkojen suojaaminen mobiilisovelluksissa edellyttää monitahoista strategiaa, joka sisältää taloudelliset, oikeudelliset ja lainsäädännölliset velvoitteet. Kattava ratkaisu on elintärkeä turvallisten pankkikokemusten takaamiseksi ja suojaa uhilta, kuten tekstiviestien huijaukselta, SIM-kortin vaihtamiselta ja tunnistetietojen varkauksilta. Perinteinen tietoturva voi auttaa ehkäisemään tietyntyyppisiä uhkia, mutta laitteen ja sim-sidonnalla voidaan tiukentaa turvatoimia entisestään.

Mobiilisovellusten turvallisuuden parantamiseksi Reserve Bank of India on ottanut käyttöön digitaalisten maksujen suojauksen valvontaa säänneltyille tahoille, kuten Scheduled Commercial Banks -pankeille (pois lukien alueelliset maaseutupankit, pienet rahoituspankit, maksupankit ja luottokortteja myöntävät NBFC:t). Tämä velvoittaa vahvan hallintorakenteen varmistamaan turvallisuuden vähimmäisstandardien, mukaan lukien Device Binding for Mobile Applications, täytäntöönpanon digitaalisten uhkien ja petosten torjunnassa.

Uuden aikakauden pankkipalveluita tarjotaan asiakkaalle digitaalisesti tunnistamalla pankkiin rekisteröity matkapuhelinnumero kirjautumistunnuksen lisäksi. Tämän matkapuhelinnumeron todennuksen rikkominen johtaa tilin haltuunottoon. Tästä syystä on erittäin tärkeää rajoittaa käyttäjien taloudellisten mobiilisovellusten pääsy vain rekisteröityihin käyttäjiin, joilla on nollaluottamuslaite ja SIM-sidos petosten ja tietovarkauksien estämiseksi.

Laitteen ja SIM-sidos muodostaa turvallisen ja salatun linkin mobiililaitteen ja SIM-kortin välille, mikä luo yksilöllisen digitaalisen identiteetin yksittäiselle mobiilisovelluksen käyttäjälle, joka on rakennettu monimutkaisella algoritmilla ja tarjoaa ylimääräisen suojakerroksen, joka estää luvattoman pääsyn käyttäjän identiteeteihin ja mikä tekee siitä riittävän vankan todennuksen huijaamiseen.

Digitaalisen identiteetin ainutlaatuisen tunnuksen luomisen jälkeen on tärkeää vahvistaa se jokaisen mobiilisovelluksen julkaisun yhteydessä. Varmistaa käyttäjän identiteetin jatkuvan todentamisen vähäisellä syöttömäärällä, mikä edistää parannettua, turvallista ja saumatonta käyttökokemusta.

Nollaluottamuskehys, jossa on edistynyt laitesidonta ja validointi Mobile App Authenticationin jokaisessa vaiheessa, varmistaa käyttäjien käyttäytymisen poikkeamien havaitsemisen. Tämä strategia varmistaa todentamisen ja todentamisen tehostamisen myöntämällä pääsyn yksinomaan ainutlaatuisten digitaalisten identiteettien perusteella.

Järjestelmänvalvojat voivat käyttää laitesidontaa jatkuvaan todentamiseen riskipohjaista identiteetin hallintaa vastaan ​​yrityksissä, kuten rahoitus- ja pankkialalla, ja välittää säännöllisesti kuluttajien käyttäytymistä.

Sitominen yhdessä lisäsuojatoimien, kuten henkilöllisyyden todentamisen, kanssa voi vähentää petoksia, koska todennukseen tarvitaan fyysinen laite.

Mikä tahansa yritys, jolla on olemassa olevien käyttäjien matkapuhelinnumerot, voi päästä digitaaliseen alustaan ​​todentamalla saman matkapuhelinnumeron olemassaolon matkapuhelinnumeron henkilöllisyyden todistamiseksi.

Järjestää kaikki todennuksen kosketuspisteet saumattomasti ja tarjoaa yksinkertaisemman käyttökokemuksen samalla kun suojataan arkaluonteisella digitaalisella henkilöllisyydellä.

Samankaltaiset artikkelit