UPI-tapahtumat ylittivät 11 miljardin rajan lokakuussa voimakkaiden juhlamenojen vuoksi – Pankki- ja rahoitusuutiset

UPI

Unified Payments Interface (UPI) -alustan transaktiot ylittivät lokakuussa 11 miljardia, kun kulutus kasvoi joulun aikaan. Transaktiovolyymi kasvoi lokakuussa 56,2 % vuodentakaisesta (yoy), viimeisimmät tiedot National Payments Corporation of Indiasta (NPCI).

– Liikevaihto on lisääntynyt huomattavasti lokakuun aikana erityisesti juhlakauden vuoksi. Tämä nousu johtuu kuluttajien lisääntyneestä sitoutumisesta erityisesti sähköisen kaupankäynnin alalla”, Sarvatra Technologiesin perustaja & MD Mandar Agashe sanoi ja lisäsi, että kuluttajat valitsevat yhä enemmän UPI-maksuja sen tarjoaman vertaansa vailla olevan mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi.

Arvoltaan alustalla tehdyt tapahtumat nousivat lähes 42 % vuotta aiemmasta kaikkien aikojen ennätykselliseen 17,2 biljoonaan rupiaan lokakuussa. Asiantuntijat uskovat, että yhä useammat kuluttajat tason II ja muissa kaupungeissa valitsevat nyt UPI-maksut, ja tämä on johtanut tapahtumien kasvuun alustalla.

Liikevaihto kasvoi 8 % syyskuun 10,6 miljardista edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Arvoltaan se nousi lähes 9 prosenttia edellisen kuukauden 15,8 biljoonasta rupiasta.

UPI-alustalla tehdyt tapahtumat ylittivät 10 miljardin rajan ensimmäistä kertaa elokuussa ja ovat jatkaneet nousuaan.

Syyskuusta lähtien PhonePe on edelleen johtavassa asemassa UPI-markkinoilla lähes 5 miljardilla transaktiolla 7,8 biljoonalla rupialla. GooglePay sijoittui toiselle sijalle 3,8 miljardin maksutapahtuman osalta 5,4 biljoonalla rupialla. ”Ei ole yllätys, jos UPI-tapahtumat saavuttavat 20 miljardia kuukaudessa seuraavien 18–24 kuukauden aikana. Henkilöltä kauppiaalle (P2M) -tapahtumat ovat tehneet tästä kasvusta kestävän ja tulee olemaan avaintekijä”, sanoo Sunil Rongala, strategia-, innovaatio- ja analytiikkajohtaja, Worldline India.

Viime aikoina NPCI on toteuttanut erilaisia ​​toimenpiteitä lisätäkseen UPI:n käyttöönottoa. Näitä ovat UPI:n RuPay-luottokortti. SBI Cards and Payments Services -yksikön toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Abhijit Chakravorty sanoi äskettäisessä tapahtumassa, että elokuusta lähtien noin 10 % RuPay-luottokorttiasiakkaista on liittynyt UPI:hen.

Lisäksi NPCI julkisti äskettäin uusia innovaatioita, kuten lähiviestintään perustuvat offline-maksuvaihtoehdot ja keskustelumaksuratkaisut. NPCI on myös laajentanut UPI:n kattavuutta sellaisiin maihin kuin Ranska, Bhutan, Nepal, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ja Kanada.

”UPI QR-hyväksyntäverkosto on maan laajin muihin maksutapoihin verrattuna, ja Fintech-maksusovellukset ovat tehneet UPI-maksumatkat intuitiivisiksi ja käyttäjäystävällisiksi”, sanoi Rohan Lakhaiyar, FS – Risk Advisory, Grant Thornton Bharat.

Hän lisäsi, että UPI lisää maksuradalle myös muita maksutapoja, kuten luottokorttia ja pankkien ennalta hyväksymiä luottolimiittejä.

Samankaltaiset artikkelit