Tällä Godrej & Boycen omistamalla maalla on 3 trn potentiaalia – Industry News

Godrej & Boyce

Jamshyd Godrejin hallitsemaan Godrej Enterprises Groupiin (GEG) kuuluvan Godrej & Boyce Manufacturing Companyn omistamat maaomistukset Vikhrolin alueella Mumbaissa voivat tuottaa yli 3 biljoonaa rupiaa, jos se suunnataan alueen asuinkiinteistöjen kehittämiseen.

Asuinkiinteistöt myydään yli 30 000 rupiaa neliöjalkaa kohti Godrej'n projekteissa lähistöllä. Alan asiantuntijoiden arvioiden mukaan Godrej & Boycen omistamalle maalle voitaisiin kehittää noin 100 miljoonaa neliöjalkaa kiinteistöä.

Godrej & Boycen Vikhrolissa omistamasta 3 400 eekkeristä noin 1 000 eekkeriä voidaan rakentaa, kun taas 1 750 eekkerillä on mangrovemetsiä, joita ei voida kehittää ympäristösyistä. Loput 300 hehtaaria on loukattu.

Yksi hehtaari maksaa Vikhrolissa 70–80 miljoonaa rupiaa. Näin ollen Godrej & Boycen maapalstan maa-arvo on 80 000 miljoonaa rupiaa.

Godrejin perhe osti tontin 1940-luvun alussa Bombayn korkeimman oikeuden pesänhoitajalta. East India Company antoi sen alun perin parsi-kauppiaalle Framjee Banajille 1830-luvulla, ja se tuli myyntiin vuosina 1941-42.

Tiistaina Godrej-perhe ilmoitti perheenjäsenten välisestä sovintosopimuksesta sekä omaisuuden ja liiketoiminnan jaosta partriarkka Adi Godrejin ja serkku Jamshyd Godrejin välillä.

Tiistain liiketoimintojen jakautumisen jälkeen Godrej Boyce ja Godrej Properties ilmoittivat keskiviikkona, että yhtiöt jatkavat aika ajoin solmimiaan aiesopimuksiaan Godrej & Boycen omistaman Vikhrolin maa-alueen kehittämiseksi, kun ja milloin Godrej & Boyce haluaa kehittää mainittua maata.

Godrej Construction, Godrej & Boycen yritys, suunnitteli ja rakensi neljä vaihetta Godrej Platinumista, IGBC Platinum -luokiteltua asuinrakennushanketta, jonka rakennusala on yhteensä 1 miljoonaa neliöjalkaa ja jonka on markkinoinut Godrej Properties ja maaliskuussa 2024 uusi projekti nimeltä Godrej Vistas käynnistettiin onnistuneesti tämän järjestelyn puitteissa. IGBC myöntää vihreille rakennuksille sertifikaatin.

Tiistai-iltana pörssille julkistetun perhesopimuksen mukaan Godrej & Boyce ei voi ostaa uutta maata kuudeksi vuodeksi kilpailukieltosopimuksen perusteella, joka tulee voimaan, kun Intian kilpailukomissio hyväksyy sen.

Asiantuntijoiden mukaan Godrej Propertiesin ja Godrej & Boycen välinen sopimus hyödyttää molemmat. ”Yhteisyritys tai yhteiskehitys on kannattavaa molempien yhtiöiden (Godrej Properties ja Godrej & Boyce) näkökulmasta. Koska asuntomarkkinat kukoistavat, suuren tontin saatavuus parhailla paikoilla on lisäetu kaikille rakennuttajille”, sanoi kiinteistörahaston toimitusjohtaja, joka ei halunnut tulla noteeratuksi.

Samankaltaiset artikkelit