RBI estää IIFL Financea rankaisemasta kultalainoja ”olennaisten valvontaongelmien vuoksi” – Money News

RBI, RBI news, RBI Latest news, Gold Loans, IIFL Finance

Tärkeässä päätöksessä Intian keskuspankki kielsi IIFL Financea lopettamasta kultalainojen maksamista heti maanantaina. Keskuspankki sanoi, että päätös tehtiin sen jälkeen, kun yhtiön kultalainasalkussa havaittiin ”olennaisia ​​valvontahuoleja”.

”Intian keskuspankki on tänään, käyttäessään vuoden 1934 Reserve Bank of India -lain 45L(1(b)) pykälän mukaisia ​​valtuuksiaan, määrännyt IIFL Finance Ltd.:n lopettamaan ja luopumaan seuraamuksista välittömästi. tai maksaa kultalainoja tai luovuttaa/arvopaperistaa/myy kultalainojaan”, RBI sanoi virallisessa lausunnossa.

Reserve Bank of India (RBI) havaitsi, että IIFL Finance oli ylittänyt sallitut käteisperinnät ja että sen maksurakenne ei ollut läpinäkyvä. Huolimatta viime kuukausien aikana käydyistä keskusteluista yhtiön ylimmän johdon ja tilintarkastajien kanssa, merkittäviä korjaavia toimenpiteitä ei havaittu.

Tämän seurauksena RBI asetti nopeasti liiketoimintarajoituksia IIFL Financelle. Yhtiö saa kuitenkin jatkaa nykyisen kultalainasalkkunsa hallinnointia tavanomaisten perintä- ja takaisinperintämenettelyjen mukaisesti, kuten sääntelyviranomainen on ilmoittanut. Tämä muutos korostaa RBI:n sitoutumista avoimuuden ylläpitämiseen ja rahoitusalan säännösten noudattamiseen. Se korostaa myös sääntelyn valvonnan merkitystä reilun ja eettisen liiketoimintakäytännön varmistamisessa.

RBI:n päätös on muistutus rahoituslaitoksille, että niiden on noudatettava sääntelystandardeja ja puututtava puutteisiin nopeasti välttääkseen liiketoiminnan rajoituksia ja säilyttääkseen luottamuksen alalla.

Bombayn pörssi (BSE) on julkaissut lausunnon, jossa se ilmoittaa konferenssipuhelusta asetuksen 30 mukaisesti keskustellakseen RBI:n lehdistötiedotteesta. Lausunnossa sanotaan: ”Yhtiö pitää puhelinkonferenssin tiistaina 5. maaliskuuta 2024 klo 8.30 (IST) keskustellakseen edellä mainitun RBI:n yhtiöön liittyvän lehdistötiedotteen vaikutuksista ja vastatakseen tiedusteluihin.”

Samankaltaiset artikkelit