Tavoitteena on lisätä kultalainavalikoimaa: Shriram Financen varapuheenjohtaja Umesh Revankar

MSME , industry news

Shriram Finance keskittyy kasvattamaan kultalainavalikoimaansa ja lisää toimipisteitä neljännesvuosittain volyymien lisäämiseksi, varapuheenjohtaja Umesh Revankar sanoo. Vaikka nettokorkomarginaali laski edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, Revankar kertoo Ajay Ramanathanille, että se paranee tai pysyy nykyisellä tasolla. Otteita:

Selvitit asuntorahoituksen tytäryhtiön rahoitusvaihtoehtoja. Oletko päättänyt toimintatavan?

Ei, mitään ei ole saatu päätökseen. Kaupalla menee hyvin ja se kasvaa. Olemme tyytyväisiä liiketoiminnan tapaan. Mitään samasta asiasta ei ole keskusteltu tai väitetty tässä vaiheessa.

Mikä on lainanotto- ja maksutavoitteesi 24 tilikaudelle?

Luotonottotavoitteemme riippuu kasvuvauhdista. Meidän on otettava lainaa nettokasvun kasvun verran. Muuten pystymme jatkamaan nykyistä järjestelyä ja säilyttämään jatkuvuuden. Vaatimus on 15 % enemmän kuin viime vuonna lainasimme. Se tarkoittaa noin 20 000 ruplaa lisärahoitusta.

Olemme arvioineet hallinnoitavien varojen kasvuksi 15 % vuodelle 24. Se on käytännössä noin 1 biljoonaa ruplaa.

Nettokorkomarginaalisi (NIM) on pienentynyt peräkkäin. Miten näet sen muotoutuvan?

Uskon, että pakkaus on väliaikainen. NIM joko pysyy nykyisellä tasolla tai paranee. Se ei välttämättä tiivisty, koska pystymme hallitsemaan vastuukustannuksia paljon paremmin ja meidän pitäisi pystyä siirtämään vastuukustannusten nousu loppuasiakkaille. NIM on nyt 8,32 %. Tarkastellaan noin 8,5 % vuoden loppuun mennessä.

Millaisena näet varojen kulusi liikkuvan?

Taseessa rahastokulumme on noin 8,8 %. Uskon, että se pysyy tällä tasolla. En näe mitään lisäystä. Se voi nousta tai laskea 10 bps nykyisestä tasosta.

Monet kollegoistasi ovat siirtymässä MSME-segmenttiin. Mitä Shriram Finance tuo pöytään segmentin osalta?

Keskitymme pieniin lippuihin. Kun sanon pienen lipun, se vaihtelee Rs 5-10 lakh. Jos katsot muita institutionaalisia NBFC:itä, ne katsovat suurempia lippuja. Joten meidän ja heidän välillämme on ero. Meillä on suuri määrä sivuliikkeitä kaupunkien ja maaseudun markkinoilla. Pyrimme pieniin lippuihin ja suuriin määriin. Koska markkinat ovat erilaiset, jokaisella on tehtävänsä, ja uskon, että jokainen pystyy täyttämään vaatimukset. Luottovaje on arviolta 32 biljoonaa ruplaa. Koska ero on suurempi, jokaisella on omat markkinansa omalla markkinaraolla.

Mitä suunnitelmia sinulla on kultalainojen suhteen?

Lisäämme kultalainavalikoimaa. Olemme lisänneet noin 250 konttoria yksinomaan kultalainoja varten. Joka vuosineljännes lisäämme muutaman lisää ja lisäämme kultalainaehdotusta. Kultalainat ovat enemmän naapuruusrahoitusta. Ihmiset kävelevät sisään ja ottavat lainaa. Kun lisäämme haaroja, äänenvoimakkuus kasvaa automaattisesti. Odotamme kultalainaliiketoiminnan jatkavan kasvuaan. Koska se on pienempi ja keskimääräinen kuusi kuukautta, se myös sulkeutuu nopeammin. Meidän on jatkettava volyymien lisäämistä kasvattaaksemme osuutta koko liiketoiminnassa.

Kultalainavalikoimamme on noin 3,5 %. Kasvamme siellä nopeammin, mutta en voi antaa sinulle tavoitetta nyt. Mix paranee muutaman peruspisteen joka vuosineljännes.

RBI on nyt sallinut NBFC:n myöntää luottokortteja. Kiinnostaako tämä segmentti sinua?

Nyt on paljon soittimia. Sinun ei tarvitse antaa luottoa vain luottokortilla. Koska lainanamme pääasiassa yritystoimintaa, ei kulutusta, emme välttämättä ole heti kiinnostuneita luottokorteista.

Samankaltaiset artikkelit