Edullisen asumisen kynnys saattaa pysyä toistaiseksi ennallaan

affordable housing, housing in 2024, macroeconomic environment, decisive political outcomes, stable fuel and commodity prices, consumer inflation, top news, latest news, business news,

Hallituksella ei ole välitöntä suunnitelmaa ”edullisen asumisen” -segmentin uudelleenluokittelusta, jota kannustetaan budjetista rahoitetuilla korkotuilla, asunto- ja kaupunkiasioiden ministeriön (MoHUA) korkea virkamies kertoi FE:lle.

”On mahdollista omistaa talo 45 000 rupian arvosta lähes kaikissa kaupungeissa Mumbaita lukuun ottamatta. Emme toistaiseksi etsi kohtuuhintaisen asumisen määritelmää uudelleen, virkamies sanoi.

Raportit ehdottivat, että MoHUA on lähettänyt valtiovarainministeriölle ehdotuksen kohtuuhintaisen asumisen kynnyksen nostamiseksi – nykyisestä 45 lakhista 75 lakhiin. Varmasti hallitus määrittelee kohtuuhintaisen asunnon asuinyksiköksi, jonka mattoala on metroissa 60 neliömetriä ja jonka arvo on alle 45 000 rupiaa. Muissa kuin metroissa vastaava pinta-ala on 90 neliömetriä, mutta arvo pysyy samana.

Asiantuntijat sanoivat, että pelkät rakennuskustannukset nostavat kohtuuhintaisten talojen hintoja merkittävästi. Esimerkiksi asuinrakennuksen vähimmäisrakennuskustannukset metroissa on 3 000 ruplaa neliöjalkaa kohti. 645 neliömetrin (tai 60 neliömetrin) asunnon rakentaminen vaatisi 19 000 rupiaa. Maan hinta, joka on suurempi osa kokonaiskustannuksista, on sen yläpuolella.

”Todellinen kynnys on noussut yli 75 lakhiin useimmissa kaupungeissa. Teollisuus on pyytänyt hallitusta muotoilemaan PMAY-U:n uudelleen, jotta useammat ihmiset voivat hyötyä järjestelmästä. Lisäksi hallituksen on kannustettava ihmisiä verosopilla”, sanoi Ravi Shankar Singh, toimitusjohtaja (asuntokauppapalvelut) Colliers Intiasta.

Pääministeri Awas Yojana (Urban), joka on suurin kaupunki köyhien ja slummien asukkaiden kohtuuhintaisten asuntojen edistämisohjelma, kotitaloudet voivat hyötyä edullisista asuntolainakoroista (6,5 % enintään 20 vuodeksi) ja 1-2,67 Rs:n taloudellista tukea. lakh taloa kohden (rakennuskustannusten muodossa jne.) keskushallinnolta. MoHUA:n piiriin kuuluvassa järjestelmässä on toistaiseksi sanktioitu noin 11,86 miljoonaa taloa, joiden kokonaisinvestointi on 8,11 biljoonaa rupiaa.

Mutta hallituksen taloudellisesta tuesta huolimatta PMAY-U saattaa jäädä aiotusta tarkoituksestaan. ”Monet ihmiset eivät saa etuja tästä järjestelmästä, koska heidän talonsa maksaa enemmän kuin kynnys, minkä vuoksi määritelmää on tarkasteltava uudelleen ja kunkin kaupungin edullinen luokka luokiteltava”, Singh sanoi.

Vuonna 2016 käynnistetty pääministeri Awas Yojana-Gramin -rahoitustuki 1 20 000 Rs yksikköä kohti tavallisille alueille; ja 1 30 000 ₹ yksikköä kohden mäkisille alueille, vaikeat alueet tarjotaan. Edunsaaja voi käyttää jopa 70 000 Rs:n suuruista institutionaalista lainaa 3 % alhaisemmalla korolla rakentaakseen pysyvän talon. Pääoma, jolle tukea voidaan hakea, on enintään 2 00 000 ruplaa.

Samankaltaiset artikkelit