Ayodhyasta on tulossa kiinteistö-, infra-, ravintola- ja kaupallisten alojen pesäpaikka: Ankit Kansal

Ayodhya becoming a hotbed for real estate, infra, hospitality & commercial sectors: Ankit Kansal

Kun pöytä kääntyy Ayodhyan päälle, temppelikaupungista tulee UP:n talouden keskeinen kasvumoottori. On kuitenkin väärin olettaa, että Ayodhyan kasvu keskittyy enimmäkseen vieraanvaraisuuteen, matkailuun ja kiinteistöihin. Temppelikaupunki seuraa tasapainoisempaa, monivaiheisempaa ja teemakohtaista kehitystä, sanoo .

Sanjeev Sinhan eksklusiivisessa haastattelussa herra Kansal jakaa mielenkiintoisia näkemyksiä Ayodhyan kasvuurasta sekä kuinka temppelikaupungista voi tulla UP:n talouden avainvipu. Otteita:

Ayodhyan talous nousee jyrkästi. Temppelikaupunki on varmasti saapunut, rohkeasti kansallisella tasolla ja osittain myös maailman näyttämöllä. Hallitus on julkistanut kunnianhimoisen 83 000 miljoonan rupiaa koskevan yleissuunnitelman Ayodhyalle, jota tukevat nopeat maatoimet. Käynnissä on jo 180 hanketta, joiden arvo on 30 500 miljoonaa rupiaa. Kehitystoimistot työskentelevät useiden suurten hankkeiden parissa, mukaan lukien kunnat, lentokunnat, tekosaaret, vähittäiskauppa- ja viihdealueet, jokirantakehitykset, teemapuistot jne.

Uusi lentokenttä, uudistetut rautatieasemat ja valtateiden leventäminen ovat parantaneet kaupungin kulkuyhteyksiä huomattavasti. Ayodhyasta tulee integroitunut matkailumarkkina, jossa on monia teemoja. Vaikka henkinen matkailu tulee olemaan keskipiste, kiinnostus lisääntyy myös virkistymiseen, hyvinvointiin, vapaa-aikaan, tapahtumiin, liikeretriiteihin jne.

Temppelikaupungin uskonnollinen merkitys ja lisääntynyt matkailutoiminta antavat valtavan ostosyötön myös kiinteistöalalle. Yhdistetty myönteinen vaikutus ulottuu myös useisiin muihin segmentteihin, kuten vähittäiskauppaan, kauppaan, ruokiin ja juomiin jne.

Osavaltion hallituksen arvion mukaan Ayodhya vastaanottaa 4,5 miljoonaa turistia kuukausittain, mikä tarkoittaa 54 miljoonan vuosittaista vierailua. Vaikka 70-75 % arviosta toteutuisi, se on silti valtava määrä. Tällaisen suuren turistitulvan vastaanottaminen vaatii valtavan määrän hotelleja. Ayodhyassa on tällä hetkellä lähes 3 300 hotellihuonetta (lukuun ottamatta 2 500 kotimajoitushuonetta) ja lisäksi 76 huipputason hotelliprojektia. IHCL:llä on 3 projektia, jotka alkavat toimintansa vuonna 2027. Siinä on yhteensä 400 huonetta. Huipputason ravintolapelaajat, kuten Wyndham, Radisson, Lemon Tree, Kamat jne., ovat ilmoittaneet suurista projekteista. Muiden premium-merkkien, kuten ITC, Marriott, Hyatt jne., odotetaan seuraavan kurssia. Budjettisegmentissä OYO Rooms lisää tarjontaa noin 1000 uuden huoneen putkella. On turhaa sanoa, että tulevat ajat ovat jännittäviä Ayodhyan hotellialalle.

Kiinteistöt Ayodhyassa ovat varmasti kultakaivos ostajille. Kodin tai tontin omistaminen pyhässä kaupungissa on valtava emotionaalinen merkitys hinduille kaikkialla maailmassa. Sijoittaminen kakkosasuntoihin ja vieraanvaraisiin sviitteihin on myös varovainen valinta, sillä vuokratuloja voi saada henkilökohtaisen käytön lisäksi.

Olemme tehneet Axonissa analyysin alueen tulevista kiinteistöjen hintakehityksistä. Ayodhyan keskeisillä osilla (3 km:n säteellä temppelin toimitilasta) monet vieraanvaraisuusyritykset kilpailevat tontin omistamisesta. Keskimääräiset kiinteistöhinnat ovat 6 050 rupiaa neliöjalkaa kohti, mutta ne voivat nousta yli 9 000 rupiaa neliöjalkaa kohti seuraavan 24 kuukauden aikana. Seuraavien 5 vuoden aikana hinnat voivat nousta 12 650:een/neliöjalka. Laajempi ja ulompi alue, jossa pelataan suurin osa kiinteistöpeleistä, tulee olemaan samankaltaisia ​​lisätrendejä. Laajemmalla alueella (3-8 km säteellä temppelistä) kiinteistöjen hinnat ovat tällä hetkellä 3950 rupiaa/neliöjalka ja niiden odotetaan nousevan 7773 rupiaa/neliöjalka vuoteen 2029 mennessä.

Ei, on väärin olettaa, että Ayodhyan kasvu keskittyy enimmäkseen vieraanvaraisuuteen, matkailuun ja kiinteistöihin. Temppelikaupunki seuraa tasapainoisempaa, monivaiheisempaa ja teemakohtaista kehitystä. Kun valtavia määriä turisteja tulee paikalle, monet oheisyritykset, kuten vähittäiskauppa, ruoka ja juomat, käsityöt, elämäntapa, lahjatavarat, pujatuotteet, terveydenhuolto, kuljetus, hedelmät ja vihannekset, maataloustuotteet, meijeri jne., tulevat todistamaan kysynnän piikkiä.

Samoin kiihtyvä infrastruktuurikehitys lisää sementin, tiilen, rakennusmateriaalien, kalusteiden, koneiden, laattojen jne. kysyntää. Tämä avaa uusia kasvuväyliä sekä paikallisille yrittäjille että suuremmille yrityksille.

On huomionarvoista, että mahdollisuudet leviävät myös muille lähialueille, kuten Sultanpur, Barabanki, Ambedkar Nagar jne., mikä luo alustan alueelliselle kasvulle. Myös raskaassa teollisuudessa tulee uusia mahdollisuuksia.

Mediatietojen mukaan Trafalgar suunnittelee 75 000 miljoonan rupiaa investointia puolustustarvikkeiden valmistuskompleksin perustamiseksi Ayodhyan alueelle. On täysin järkevää aloittaa puolustustuotantojärjestelmä Ayodhyassa, koska se on kätevästi yhteydessä Lucknowiin (150 km) ja Kanpuriin (220 km), jotka ovat kaksi UP-puolustuskäytävän pääsolmua. Tämä auttaa puolustusyrityksiä hyödyntämään uusinta infrastruktuuria, työvoimaa ja vakiintunutta ekosysteemiä.

Ei vain puolustus, vaan Ayodhyasta voi tulla monien muiden raskaan teollisuuden, kuten aurinkovoiman, raskaiden koneiden, autojen, tekstiilien, lääketieteellisten laitteiden, lääkkeiden, maatalouslaitteiden jne., keskus. Parannetut yhteydet, vankka infrastruktuuri ja maailmanlaajuinen asema luonnollisesti lisääntynyt kiinnostus suurissa liiketaloissa sekä Intiasta että ulkomailta. Kun uusia kuntia, kauppa-alueita ja asukkaiden tiloja kehittyy armottomasti, on myös laadukkaan työvoiman houkutteleminen helppoa.

Tarkastelemme paria tonttia Ayodhyassa. Markkinat ovat korkealla asialistallamme, mutta kerromme yksityiskohdista, kun asiat saadaan päätökseen.

Samankaltaiset artikkelit