Yhteentoimivan maksujärjestelmän lanseeraus verkkopankkitoiminnalle vuonna 2024: RBI Governor – Banking & Finance News

rbi, rbi news, Shaktikanta Das , Shaktikanta Das news

Reservipankin pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi maanantaina, että Internet-pankkien yhteentoimivan maksujärjestelmän käyttöönotto on todennäköistä vuonna 2024, mikä helpottaa kauppiaiden varojen nopeampaa maksamista.

Verkkopankki on yksi vanhimmista verkkokaupan maksutapahtumista, ja se on suosituin kanava maksuille, kuten tulovero, vakuutusmaksu, rahastomaksut ja verkkokauppa.

Tällä hetkellä tällaiset maksukokonaisuuksien (Payment Aggregators, PA:t) kautta käsitellyt tapahtumat eivät ole yhteentoimivia, mikä tarkoittaa, että pankin on erikseen integroitava eri verkkokauppiaiden jokaisen maksutapahtuman kanssa.

”Koska maksuaggregaattoreita on useita, jokaisen pankin on vaikea integroida jokaiseen PA:han. Lisäksi maksujärjestelmän ja näitä tapahtumia koskevien sääntöjen puutteen vuoksi kauppiaiden maksujen todellisessa vastaanottamisessa on viiveitä ja selvitysriskejä”, Das sanoi puhuessaan täällä Digital Payments Awareness Week -juhlista.

Nämä pullonkaulat huomioon ottaen RBI:n Payments Vision 2025 oli suunnitellut yhteentoimivan maksujärjestelmän verkkopankkitapahtumia varten.

Tavoitteen mukaisesti keskuspankki oli antanut luvan tällaisen yhteentoimivan järjestelmän toteuttamiseen NPCI Bharat BillPay Ltd:lle (NBBL).

”Odotamme tämän verkkopankkitoiminnan yhteentoimivan maksujärjestelmän lanseeraavan kuluvan kalenterivuoden aikana. Uusi järjestelmä nopeuttaa kauppiaiden varojen selvitystä”, kuvernööri sanoi.

Hän sanoi, että toimenpide lisää entisestään käyttäjien luottamusta digitaalisiin maksamiseen.

”Sääntelyviranomaisena olemme sitoutuneet osallistumaan Intian matkaan digitaalisten maksujen alalla”, Das sanoi.

Kuvernööri sanoi lisäksi, että maan maksujärjestelmien lippulaivasta, UPI:stä, on tullut puhutuin nopea maksujärjestelmä paitsi Intiassa myös kaikkialla maailmassa.

UPI:n osuus digitaalisessa maksamisessa nousi lähes 80 prosenttiin vuonna 2023. Makrotasolla UPI-tapahtumien määrä kasvoi CY-2017 43 miljoonasta 11 761 miljoonaan vuonna 2023.

Tällä hetkellä UPI käsittelee lähes 42 miljoonan tapahtuman päivässä.

Dasin mukaan luottamus digitaaliseen maksamiseen perustuu läpinäkyvyyden, helppokäyttöisyyden ja ennen kaikkea turvallisuuden pilareihin.

Siksi järjestelmän turvallisuuden ja turvallisuuden käsitteen vahvistaminen on erittäin tärkeää, kuvernööri sanoi.

Samankaltaiset artikkelit