Fintechit hidastavat pieniä henkilökohtaisia ​​lainoja – Pankki- ja rahoitusuutisia

RBI, RBI news, Reserve Bank of India, Reserve Bank of India news, banking news, fintech, loans

Intian keskuspankin (RBI) päätöksestä nostaa vakuudettomien lainojen riskipainoja digitaaliset lainanantajat pyrkivät vähentämään altistumistaan ​​pienilipuisille henkilökohtaisille lainoille. Rahoituskustannusten välittömän nousun ennakoiden he ovat pienentäneet nostotavoitteita alle 50 000 ruplaa olevien lainojen luokassa ja suunnittelevat tuotevalikoimansa ja asiakaskuntansa monipuolistamista.

Alan arvioiden mukaan 70–75 prosenttia digitaalisten lainanantajien kaikista ennakkomaksuista koostuu pienistä lippulainoista, joiden arvo on alle 50 000 rupiaa.

”Jotkut digitaaliset lainanantajat voivat pienentää pienlainakantaansa. He saattavat tehdä salkkuja, jotka ovat suojatumpia”, Jatinder Handoo, Intian Digital Lender Associationin toimitusjohtaja kertoi FE:lle. ”Rahakustannusten nousu tekee digitaalisista lainanantajista valinnaisia, mikä vähentää ensilainaajien luottovirtaa”, hän lisäsi.

Hän lisäsi, että digitaalisten lainanantajien odotetaan tiukentavan seulontaparametrejaan ensimmäistä kertaa lainaaville. Nuorten henkilöiden, joilla ei ole aiempaa luottotietohistoriaa, voi olla vaikea saada lainaa näiltä lainanantajilta.

Macquarie arvioi alan yleisen lainakasvun hidastuvan 12–14 %:iin nykyisestä yli 15 %:sta.

Digitaalinen lainausalusta KreditBee odottaa kasvattavansa maksujaan 40-50 % tämän tilikauden loppuun mennessä verrattuna aikaisempaan 60-70 %:n maksujen kasvuennusteeseensa, jonka yhtiö oli jakanut viime kuussa haastattelussa tiedotusvälineelle. . ”Makrotalouden yleisen skenaarion perusteella odotamme kasvattavamme maksuja vähintään 40-50 prosenttia tällä tilikaudella”, yhtiö sanoi.

Vuonna 23 yhtiön maksut olivat 14 000 rupioita, mikä tekee kuluvan tilikauden ennusteen välillä 19 600-21 000 rupioita. Se oli aiemmin arvioinut maksun olevan 22 400–23 800 miljoonaa ruplaa.

Monet pankit ja ei-pankkirahoitusyhtiöt ovat myös pyytäneet fintech-kumppaneitaan rajoittamaan pienten henkilökohtaisten lainojen myöntämistä. ”Pankkikumppanimme on jo ilmoittanut meille, että pienten lainojen kanssa mennään hitaasti. Olemme tarkistaneet kasvuennusteitamme ja odotamme maksujen kasvavan noin 30 prosenttia tämän verotuksen toisella puoliskolla verrattuna aiempiin arvioihin 60 prosenttia, Mumbaissa toimivan digitaalisen lainausalustan toimitusjohtaja sanoi.

Henkilökohtaisten lainojen hillittömästä kasvusta huolestuneena RBI lisäsi vakuudettomien lainojen riskipainoja viime kuussa. Muutos on johtanut pankkien ja NBFC:n korkeampiin pääomavaatimuksiin, mikä nostaa lainanottajien varojen kustannuksia.

Pankeilta ja NBFC:ltä varoja hankkivat digitaaliset lainanantajat odottavat luottojen kasvun hidastuvan rahastokustannusten nousun vuoksi. Paytmin emoyhtiö One97 Communications ilmoitti keskiviikkona, että se keskittyy korkeahintaiseen lainaan ja hidastaa lainoja, jotka ovat alle 50 000 rupiaa.

Osta nyt maksa myöhemmin -startup ZestMoney ilmoitti tiistaina sulkevansa toimintansa sääntelyn epävarmuuden ja epäonnistuneen yrityksen elvyttää liiketoimintaansa uuden johdon alaisuudessa. Johto ilmoitti työntekijöille kaupungintalossa, että se lopettaa toimintansa ja irtisanoo loput 150 työntekijää. Se säilyttää lainopillisen ja rahoitustiimin, joka huolehtii sulkemisesta.

”Vaikka meillä on vähäinen altistuminen pienilipuisille henkilökohtaisille lainoille, uskomme, että nämä lainat vastaavat aitoja asiakkaiden tarpeita. Odotamme tämän segmentin kutistuvan riskien korjaamisen aikana ja sitten elpyvän”, sanoi Prithvi Chandrasekhar, InCred Financen Consumer Finance & Risk Analyticsin toimitusjohtaja. ”Olemme erittäin vakuuttuneita siitä, että henkilökohtainen lainasalkkumme kasvaa edelleen vahvasti ja turvallisesti”, hän lisäsi.

Jotkut digitaaliset lainanantajat, jotka olivat tähän asti luottaneet vain pienimuotoisiin lainoihin, haluavat nyt monipuolistaa asiakaskuntaansa. He joutuvat kuitenkin kohtaamaan kovaa kilpailua pankkien ja NBFC-yhtiöiden taholta suurissa lainoissa.

”Arvioimme strategiaamme lisätäksemme keskittymistämme suurempiin lippukokoisiin lainoihin”, digitaalisen lainausalustan mPokketin perustaja ja toimitusjohtaja Gaurav Jalan sanoi. ”Digitaaliset lainanantajat pyrkivät nyt monipuolistamaan tuotevalikoimaansa, mutta se on aikaa vievä prosessi ja tapahtuu vähitellen”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit