SBI, Axis Bank nostaa talletuskorkoja – Pankki- ja rahoitusuutiset

SBI, Axis Bank, RBI, Reserve bank of India, Top news, latest news, business news,

Hyviä uutisia tallettajille ennen uutta vuotta, State Bank of India (SBI) ja Axis Bank ovat nostaneet kiinteiden talletusten korkoja jopa 50 peruspisteellä (bps) eri antureilla.

SBI on nostanut korkoja eri toimikausien aikana, pois lukien FD-sopimukset, jotka erääntyvät yhden vuoden sisällä alle 2 vuoteen, 2 vuodesta alle 3 vuoteen ja 5 vuodesta 10 vuoteen. ”Emme olleet nostaneet korkoa vähään aikaan lyhyemmällä aikavälillä. Meillä oli hieman tilaa kyynärpäälle, joten meillä on vain kalibroidut hinnat”, SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara kertoi FE:lle. ”Pidemmällä tenorilla olimme jo lisänneet joskus takaisin, joten kyynärpäällä ei ole tilaa nostaa niitä edelleen”, hän lisäsi.

Kahden suuren lainanantajan nostaessa korkoja myös muiden pankkien odotetaan nostavan kiinteiden talletusten korkoja. Maan suurin lainanantaja antaa viimeisimmän korkotarkistuksen jälkeen 3,5–7 prosentin korkoa seitsemästä päivästä kymmeneen vuoteen erääntyville talletuksille yleisasiakkaille.

Vähittäistalletusten, joiden maturiteetti on seitsemästä päivästä 45 päivään, SBI on nostanut korkoa 50 peruspisteellä 3,5 prosenttiin 3 prosentista, kun taas 46 päivän talletusten korkoa 179 päivään korkoa on nostettu 25 pisteellä 4,75 prosenttiin. alkaen 4,5 %.

Talletuksille, jotka erääntyvät 180 päivän ja 210 päivän välillä, uusi korko on 5,75 %, kun se aiemmin oli 5,25 %. 211 päivän ja alle vuoden välisenä aikana erääntyvien talletusten tarkistettu korko on 6 % nykyiseen 5,75 prosenttiin.

Kolmesta vuodesta alle viiteen vuoteen erääntyvien määräaikaistalletusten korkoa on tarkistettu 25 pisteellä 6,75 prosenttiin 6,5 prosentista. Pankki on myös nostanut kotimaisten joukkotalletusten (2 miljardia rupiaa ja enemmän) korkoja jopa 50 peruspisteellä.

Axis Bank tarjoaa nyt suurelle yleisölle 3,50–7,10 prosentin FD-korkoja seitsemästä päivästä kymmeneen vuoteen erääntyville määräaikaistalletuksille. Pankit tarjoavat eläkeläisille 50 bps enemmän kiinteään talletukseen.

Siirto talletuskorkojen nostamiseen tapahtuu järjestelmän tiukan likviditeetin keskellä, mikä on saanut pankit mobilisoimaan varoja rahamarkkinoilta. Likviditeettialijäämä kasvoi viime viikolla kahdeksan vuoden huipulle, 2,58 biljoonaan rupiaan, johtuen tilien ulosvirtauksista ennakkomaksuihin sekä tavara- ja palveluveroihin.

Pankit mobilisoivat varoja vastatakseen luotonannostaan, joka on ylittänyt talletusten kasvun. Luotonotto jatkoi kasvuaan ja kasvoi 20,8 % vuodentakaisesta (yoy) saavuttaen 156,2 biljoonaa rupiaa 1. joulukuuta päättyneeltä kahdelta viikolta, kun taas talletukset kasvoivat 13,4 % vuotta aiemmasta kahden viikon aikana 198,8 biljoonaan rupiaan 1. joulukuuta 2023 alkaen. .

RBI on nostanut repokorkoa 250 peruspistettä viime vuoden toukokuusta lähtien, kun taas tuoreiden talletusten painotetut keskimääräiset kotimaiset määräaikaistalletuskorot (WADTDR) nousivat 228 peruspisteellä ja 172 peruspisteellä toukokuun 2022 ja lokakuun 2023 välisenä aikana.

Samankaltaiset artikkelit