Meksiko tacojen ulkopuolella – Lifestyle News

mexico, tacos, mexican food, mexico cuisine, lifestyle

”Meksikossa ei ole Taco Bell -myymälää. Emme pidä siitä”, kokki Tania Tovar sanoo. Vaikka maailmanlaajuinen pikaruokaketju onnistui ajamaan meksikolaiseen keittiöön, se on kaukana aidosta. Esimerkiksi ”ei ole olemassa sellaista asiaa kuin kovakuoriset tacot. Ne ovat melko pehmeitä, kuten intialainen rotis”, sanoo meksikolainen kokki, joka on Delhissä Hilton Garden Inn Saketin Meksikon ruokafestivaaleilla.

Vaikka nachot ja burritot saattavat näyttää olevan perusruokaa, ”meillä on nachoja vain elokuvateattereissa, ja sielläkin pidämme enemmän popcornista. Täytteet koostuvat vain jalapenoista ja sulatetusta juustosta toisin kuin muualla, missä käytetään niin laajoja täytteitä. Burritoihin tullessani syön sitä tuskin kerran vuodessa. Se ei ole niin yleistä”, hän sanoo.

Huolimatta siitä, että se on yksi vain kuudesta kulinaarisesta perinteestä, jotka Unesco on tunnustanut aineettomana perintönä, sen tunnustavat suurelta osin tacot, nachot, chilit ja korkeintaan churrot. ”Nachos ei ole edes aidosti meksikolainen. Se on tex-mex-ruokaa”, kokki keskeyttää ja korostaa, että keittiön laajuus menee paljon pidemmälle.

Mielenkiintoista on, että siellä on vain muutama pääainesosa – chili, pavut, tomaatit, sipuli, valkosipuli ja maissi, maan eniten kulutettu vilja.

Maissia, joka on erilainen Meksikossa, koska se ei ole makeaa, mutta sillä on maanläheinen maku, valmistetaan monia ruokia – teteloja, quesadilloja, tostadaja ja tietysti tacoja. ”Se riippuu muodosta. Jos se on kolmio, se on tetelas, taitettuna se on quesadilla ja paistettuna sitä kutsutaan tostadaksi”, kokki selittää. Täytteet voivat olla oman maun mukaan – vihanneksia, lihaa, yrttejä tai chiliä.

Meksikon ruokafestivaaleilla voit kokea herkullisen annoksen teteloita perunoiden sisällä, mutta myös mustapavut ovat hyvä täyte. Samaan tapaan, vaikka ruokafestivaaleilla tarjotaan lampaan tamaleja, suosittu meksikolainen ruokalaji, joka valmistetaan jälleen masalla eli maissitaikinalla ja höyrytetään sitten maissinkuoressa tai banaaninlehdissä, voi sisältää erilaisia ​​täytteitä, kuten lihaa, vihanneksia, chiliä, juustoa, yrttejä ja jopa hedelmiä.

Vaikka aito meksikolainen laajenee enimmäkseen tunnettujen ruokien ulkopuolelle, myös espanjalaisella keittiöllä on ollut suuri vaikutus, koska Meksiko oli entinen espanjalainen siirtomaa. Otetaan esimerkiksi empanadat, jotka näyttävät täsmälleen samalta kuin intialainen makea gujiya – vain, että ne ovat suolaisia ​​ja täytettyjä tomaateilla, chilillä ja maissilla.

Meksikolainen keittiö tunnetaan makuistaan. Kokki Tania pitää siitä suuren osan ruoanlaitosta, joka on laajaa ja hitaasti palavaa. Esimerkiksi massan valmistuksessa ”kuivaamme maissin ensin ja keitämme sen sitten uudelleen kosteuttaaksemme sitä. Pidämme sitä sitten yön yli, jauhetaan se seuraavana päivänä tahnaksi ja sitten tehdään masa siitä”, hän lisää.

Samankaltaiset artikkelit