Keskus muodostaa 6-jäsenisen paneelin tutkimaan queer-yhteisön kohtaamia ongelmia – India News

queer community, lgbtq, supreme court, queer india, queer, central govt committee for queer, lgtbq indians, queer rights, same sex, same sex marriage

Hallitus on asettanut kuusijäsenisen komitean tarkastelemaan erilaisia ​​queer-yhteisöön liittyviä kysymyksiä. Kehitys seuraa kuukausia sen jälkeen, kun korkein oikeus kieltäytyi tunnustamasta samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja siirsi asiaa koskevan lainpäätöksen eduskunnalle.

Hallituksen määräyksessä todettiin, että korkeimman oikeuden 17. lokakuuta 2023 antamassa tuomiossa määrättiin keskuksen muodostamaan kabinettisihteerin johtama komitea tutkimaan erilaisia ​​queer-yhteisöön liittyviä kysymyksiä, PTI raportoi.

Virallisessa ilmoituksessa todettiin: ”Kunnian korkein oikeus on antanut tuomionsa, joka on päivätty 17.10.2023, kirjallisessa vetoomuksessa nro 1011/2022 Supriyo@Supriya Vs. Intian liitto on määrännyt keskushallituksen perustamaan komitean, jonka puheenjohtajana toimii kabinettisihteeri, joka tutkii erilaisia ​​queer-yhteisöön liittyviä kysymyksiä.

Valiokuntaa johtaa kabinettisihteeri puheenjohtajana ja siihen kuuluu -sihteeri, sisäministeriö; sihteeri, naisten ja lasten kehitysministeriö; sihteeri, terveys- ja perhesuojeluosasto; sihteeri, lainsäädäntöosasto; ja sihteeri, sosiaalisen oikeuden ja voimaantumisen osasto.

Paneeli tarkastelee toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että LGBTQ+-ihmisiä ei syrjitä tavaroiden ja palvelujen saatavuudessa, ja toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että LGBTQ+-yhteisö ei kohtaa väkivallan, häirinnän tai pakottamisen uhkaa.

Paneeli tarkastelee myös, mihin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä sen varmistamiseksi, että queer-henkilöt eivät joudu tahattomiin lääkintähoitoihin ja leikkauksiin, sekä toimenpiteitä, joilla voidaan varmistaa, ettei sosiaalietuuksien saamisessa esiinny syrjintää ja muita tarpeellisia asioita. .

(PTI:n tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit