Lääketiede ja terveydenhuolto ovat huippuluokkaa

healthcare

Lääke- ja terveydenhuoltoala on jälleen noussut ykköseksi, sillä tämän vuoden tammikuusta lähtien on tehty peräti 130 kauppaa, joiden arvo on 6,8 miljardia dollaria, kun yritykset pyrkivät laajentamaan tuotepohjaa ja monipuolistamaan toimintaansa uusille markkinoille. Kaupat (sekä vireillä että toteutuneet) olivat kuitenkin pienemmät kuin vuosi sitten.

Temasek Holdings hankki 41 prosentin lisäosuuden Manipal Health Enterprisesista, jonka sairaalaketjun arvo on 40 000 ₹, ja PE-yhtiö BPEA EQT:n 60 prosentin osto Indiran IVF-sairaalasta noin 1,1 miljardilla dollarilla oli toinen suuri kauppa. . Valmisteilla olevia kauppoja ovat muun muassa Nirman tarjous Glenmark Pharmaceuticalsin 82 %:n osuudesta Glenmark Life Sciences -yksikössä sekä Torrent Pharmaceuticalsin suunnitelmat ostaa Hamiedin perheen osuus Ciplasta.

”Lääketeollisuus on edelleen kaikkien silmien kynoosi mittakaavansa ja kasvunsa vuoksi. Kotimainen lääketeollisuus on nyt kasvanut 50 miljardiin dollariin ja vienti on 25 miljardia dollaria. Terveydenhuollon tarpeet ovat kasvussa maailmanlaajuisesti ja alalla on kasvua, mikä houkuttelee sijoittajia”, Bhavesh A Shah, Equiruksen toimitusjohtaja ja johtaja (Investment Banking) kertoi FE:lle.

”M&A-toiminnot ovat sellaisten yritysten takana, jotka haluavat laajentaa tai monipuolistaa tuotteitaan, markkinoitaan tai asiakkaitaan strategisesti tai turvata toimitusketjunsa API-yritysten hankinnalla. Pääoman virtaus PE-rahastojen kautta on toinen suuri tekijä”, Shah lisäsi.

ClearMedin konsernijohtaja Navneet Bali sanoo: ”Viimeisten parin vuoden aikana lääkealan ohella myös terveydenhuoltoala on kokenut merkittävän yrityskauppojen nousukauden. Nykypäivän potilaat, joita globalisaatio ja kasvava taloudellinen kyky antaa voimaa, vaativat vain huippuosaamista terveydenhuoltopalveluista ja -tuloksista. Näitä tarpeita vastaavan terveydenhuollon ekosysteemin luominen edellyttää huomattavia investointeja, jotka kattavat erikoistuneet ammattilaiset, toiminnan huippuosaamisen ja parempia tuloksia.”

”Lisäksi laadukkaiden, kustannustehokkaiden terveydenhuoltopalvelujen kasvava maailmanlaajuinen ja kotimainen kysyntä asettaa terveydenhuollon potentiaaliseksi voimatekijäksi tulojen tuottamisessa ja työllistymismahdollisuuksissa maassa”, Bali lisäsi.

Heinäkuussa Morgan Stanley PE Asia osti enemmistön Delhissä sijaitsevasta ClearMedi Healthcaresta 35 miljoonalla dollarilla (285 miljardia rupiaa).

Verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon kirjattuihin 141 kauppaan, joiden arvo oli 10,14 miljardia dollaria, yritysjärjestelyt olivat kuitenkin heikompia.

”Viime kuukausina listattujen lääkeyhtiöiden arvostukset ovat nousseet lähelle kuluttajasektorin tasoa. Tämä nousu on muuttanut myyjien odotuksia markkinoilla ja hidastanut yritysjärjestelyjä, koska operaattorit tai pääomasijoitusrahastot eivät pystyisi saamaan haluamaansa sisäistä tuottoa sellaisilla hinnoilla. Ajan korjaus lääkesektorilla johtaa yrityskauppojen elpymiseen, koska pitkän aikavälin rakenteellinen trendi pysyy ennallaan”, Tamohara Investmentsin sijoitusjohtaja ja osakepääoman johtaja Sheetal Malpani sanoi.

Crisilin raportin mukaan Intian lääkealan liikevaihdon odotetaan kasvavan 8-10 % vuonna 24, mikä on paljon samanlaista kuin edellisellä tilikaudella.

”Edellisen verotuksen tapaan kotimaista kasvua vuonna 2024 ohjaa 5-6 prosentin kasvu realisaatioissa, jota tukevat osittain Lääkehinnoitteluviraston lääkkeiden sallimat korkeat hinnankorotukset (edellisen vuoden tukkuhintaindeksiin sidottuina). hintasääntelyn alaisena. Lisäksi olemassa olevien lääkelääkkeiden myynti ja uudet lanseeraukset kasvattavat volyymia 3-4 prosenttia”, Crisil Researchin johtaja Aniket Dani sanoi.

Samankaltaiset artikkelit