Teollisuus valmistautuu puskurin juhlamyyntiin

Industry, festive sales

Tämän vuoden loka-marraskuun juhlasesonki, johon kuuluvat Dussehra ja Diwali, näkee kuluttajien ennätystuloksen, sillä monet pääsevät irti kuukausien hiljaisesta kuluttamisesta.

Lähes 4 biljoonaa rupiaa kulutetaan tänä juhlakautena online- ja offline-kanavissa, mikä on 25 % enemmän kuin viime vuonna, jolloin kulutus oli noin 3,2 biljoonaa, yritysten, konsulttiyritysten, kuten Deloitten ja Redseerin sekä teollisuuden arvioiden mukaan. elimet, kuten Confederation of All India Traders (CAIT) ja Clothing Manufacturers Association of India (CMAI).

Vuoden 2023 juhlakauden kulutus on 60 % korkeampi kuin vuoden 2019 taso, kun online- ja offline-kanavien kulutus oli noin 2,5 biljoonaa rupiaa. (Katso kaavio).

Luokat, jotka hyötyvät tästä noususta, ovat kestotavarat, elektroniikkatuotteet, vaatteet, muoti- ja elämäntapatuotteet, korut, lelut ja muut lahjatavarat, keittiökoneet, kauneus- ja henkilökohtaiset tuotteet sekä makeiset ja makeiset.

Perjantaina konsulttiyritys Redseer antoi ensimmäisen viitteen tämän vuoden juhlakauden kuluista sanomalla, että sähköisen kaupankäynnin alustojen bruttoarvo (GMV) on noin 90 000 rupian myyntiä, mikä on korkeampi kuin viime vuonna nähty 76 000 miljoonaa rupiaa. juhlan aikana.

Mrigank Gutgutia, Redseer Strategy Consultantsin yhteistyökumppani, sanoi, että GMV:n panos kasvoi tänä vuonna selvästi edellisiin juhlakausiin verrattuna, mikä johtui korkeammasta kuluttajien luottamuksesta, korkojen noususta ja Intian talouden vahvasta kasvusta.

Intian BKT:n kasvuvauhti nousi 7,8 prosentin vuosivauhtiin vuoden 2023 huhti-kesäkuun neljänneksellä, kun vuoden 2023 tammi-maaliskuun neljänneksellä kasvu oli 6,1 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Intian kansallinen tilastotoimisto. Kasvuvauhti oli korkeasta perusvuoden vaikutuksesta huolimatta, NSO sanoi.

Tämä voimakas talouskasvu heijastuu kuluttajien kuluttamiseen verkossa, sillä tänä juhlakautena on odotettavissa 3–3,1 biljoonaa rupiaa offline-myynnistä harkinnanvaraisten kategorioiden välillä, sanoi Praveen Khandelwal, CAIT:n pääsihteeri.

”Tänä vuonna on tapahtunut se, että kuluttajat eivät näe pandemian uhkaa lähiaikoina. Tämä on yksi näkökohta tässä todennäköisessä menopuvussa. Juhlakausi on myös tilaisuus tehdä ostoksia, ja kuluttajat ovat tänä vuonna valmiita löysäämään kukkaronsa inflaatiohuolet kestäneen kuukausia, sanoi Khandelwal.

”Juhlakauden ympärillä on optimismia”, sanoi Rahul Mehta, vaatevalmistajien huippujärjestön Clothing Manufacturers Association of India (CMAI) päämentori. ”Todennäköinen kasvun pitäisi olla tänä juhlakautena vähintään 10 % vaatevalmistajien viime vuoteen verrattuna. Tämä on varsin merkittävää, koska viime kuukaudet ovat olleet vaateteollisuudelle varsin haastavia harkinnanvaraisen taantuman vuoksi. Mutta nyt se kääntyy, hän sanoo.

Merkkejä tästä ilmeni tänä vuonna itsenäisyyspäivän ja Onam-myynnin aikana, molemmat putosivat elokuulle. Kestotavara-, elektroniikka-, muoti- ja lifestyle-kategorioiden myynti kasvoi vuositasolla noin 15-20 % itsenäisyyspäivän viikonloppuna, kun taas Keralassa juhlittu Onam 23-25 ​​% edellisvuoteen verrattuna. vuoden myynnin kasvu alan huippujohtajien mukaan premium-kategorioiden johdolla.

”Ihmiset ovat siirtymässä parempaan elämäntyyliin, ja sen seurauksena premium-tuotteet saavat vetoa. Keskittymisen uusien tuotteiden lanseeraamiseen yhdistettynä hyviin tarjouksiin ja tehostettuun jakeluun erityisesti 2- ja 3-tason kaupungeissa pitäisi auttaa brändejä tulevan juhlakauden aikana”, Parag Kulkarni, varatoimitusjohtaja, kansainvälinen ja presidentti, AO. Smith Intia, sanoi.

Vaate-, muoti- ja lifestyle-ketjut puolestaan ​​eivät luota vain juhlakauteen, vaan myös tulevaan hääkauteen, joka alkaa Diwalin jälkeen 23.11.-14.12.

”Tänä vuonna juhlakausi jakautuu kahdelle kuukaudelle (loka-marraskuu) ja hääsesonki alkaa marras-joulukuussa, mikä tukee kulutusta harkinnanvaraisissa kategorioissa. Laajemmalla tasolla Intia on valopilkku, ja kulutuksen odotetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä”, Deloitte Intian kumppani- ja kuluttajateollisuuden johtaja Anand Ramanathan sanoi.

Deloitte odottaa elintarvike- ja päivittäistavaramarkkinoiden kasvavan 1 230 miljardiin dollariin vuonna 2030 nykyisestä 600 miljardista dollarista, kun taas kestokulutushyödykkeiden, vaatteiden ja jalkineiden sekä jalokivien ja korujen markkinoiden kasvavan 175, 160 miljardia dollaria ja 145 miljardia dollaria 85 miljardista dollarista, 75 miljardista dollarista ja 70 miljardista dollarista. nyt koon suhteen.

Samankaltaiset artikkelit