Rupia putoaa 6 paise Yhdysvaltain dollaria vastaan ​​raakaöljyn hintojen noustessa – Market News

rupee

Rupia keskeytti kahden päivän nousunsa ja asettui 6 paisea pienemmäksi 83,24:ään (väliaikainen) suhteessa Yhdysvaltain dollariin torstaina, koska raakaöljyn hinnan nousu horjutti sijoittajien mielialaa.

Forex-analyytikot sanoivat, että kotimaisen valuutan varhaiset nousut heikon dollarin taustalla kumosivat kotimaisten osakemarkkinoiden hillittyjen ja ulkomaisten rahastojen vetäytymisen vuoksi.

Pankkien välisessä valuuttakurssissa rupia avautui 83,17:ssä ja vaihtui sitten päivänsisäisen huipun 83,12:n ja alimman 83,25:n välillä vihreää selkää vastaan. Paikallinen yksikkö päätyi lopulta 83,24:ään (väliaikainen), mikä kirjasi 6 paisen tappion edellisestä sulkemisestaan.

Rupia oli laskenut 7 paisea korkeammalle keskiviikkona, päivä sen jälkeen, kun se oli noussut 3 paisea Yhdysvaltain valuuttaa vastaan.

Markkinatoimijat odottivat myös myöhemmin päivällä julkaistavia elokuun teollisuustuotantotietoja ja syyskuun inflaatiolukuja, jotka antavat näkemyksiä maan talouden tilasta.

Anuj Choudhary, BNP Paribasin Sharekhanin tutkimusanalyytikko, sanoi, että rupian odotetaan käyvän hieman positiivisena suhteessa odotuksiin Intian inflaation hidastumisesta ja riskinottohalun kasvusta globaaleilla markkinoilla.

”Kauppaajat saattavat pysyä varovaisina Intian CPI- ja IIP-tietojen edessä. Kauppiaat voivat myös ottaa vihjeitä Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksistä, viikoittaisista työttömyyskorvauksista ja liittovaltion budjetin saldotiedoista. USD-INR spot-hinnan odotetaan olevan 82,70–83,60 ruplaa”, Choudhary lisäsi.

Samaan aikaan dollariindeksi, joka mittaa dollarin vahvuutta kuuden valuutan koria vastaan, oli 0,09 prosenttia alempana 105,72:ssa.

Maailman öljyn vertailuindeksi Brent-raakaöljyn futuurit nousivat jyrkästi 1,20 prosenttia 86,85 dollariin tynnyriltä.

Kotimaan osakemarkkinoilla BSE Sensex sulki 64,66 pistettä eli 0,10 prosenttia alempana 66 408,39 pisteeseen. Laajempi NSE Nifty laski 17,35 pistettä eli 0,09 prosenttia 19 794 pisteeseen.

Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) olivat nettomyyjiä pääomamarkkinoilla keskiviikkona, kun he luovuttivat osakkeita 421,77 miljoonan rupiaa pörssitietojen mukaan.

Samankaltaiset artikkelit