LIC Housing Finance odottaa 500 kr elpyvän toisella vuosipuoliskolla – Banking & Finance News

LIC Housing finance

Suurin asuntorahoitusyhtiö LIC Housing Finance odottaa saavansa takaisin noin 400-500 miljoonaa rupiaa huonoista lainoista kuluvan tilikauden aikana. Yhtiö käyttää aggressiivisesti toimenpiteitä, kuten kertaluontoisia ratkaisuja (OTS), ja on ottanut yhteyttä omaisuuden jälleenrakennusyhtiöihin elvytysprosessin tehostamiseksi.

”Käymme neuvotteluja joidenkin suurten rikollisten lainanottajien kanssa, erityisesti projektilainoista. He ovat osoittaneet kiinnostusta OTS:ää kohtaan, jota seuraamme”, sanoi Tribhuwan Adhikari, MD ja toimitusjohtaja, tulospyynnössä torstaina. ”Odotamme noin 400-500 miljoonan rupian kiinteitä ja kertaluontoisia lainoja ratkaistavan tulevilla vuosineljänneksillä.”

LIC Housing Finance odottaa nettokorkomarginaalin (NIM) maltillisen tulevalla neljänneksellä. Yhtiö pystyi laajentamaan NIM:ää viime vuosineljänneksillä, ja marginaalit saavuttivat huippunsa 3,41 %, mikä ylitti huomattavasti ohjeistuksen kuluvan tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä. Toisella neljänneksellä NIM oli 3,04 %, kun se vuotta aiemmin oli 1,78 %.

Johdon mielestä yli 3 prosentin NIM on kestämätön ja odottaa sen maltillisen. ”Ohjauksemme (NIM:lle) oli välillä 2,5-2,6 %. Säilytämme edelleen tämän ohjeistuksen ja sen pitäisi pystyä olemaan 2,6-2,8 prosentin alueella kuluvalla tilikaudella”, Adhikari sanoi.

Yhtiö suhtautuu nousuun lainojen kasvusta ja odottaa maksujen kasvavan. Sen sanktio-maksusuhde, joka kuvaa sanktioitujen lainojen perusteella maksetun lainan määrää, on tällä hetkellä noin 80 %, ja johto arvioi tämän suhteen nousevan tulevilla vuosineljänneksillä. Yhtiö on jo alkanut nähdä merkkejä lainanmaksujen kasvusta.

”Lainamaksut kasvavat kuukausittain. Maksujen kokonaismäärä kasvoi syyskuun 4 813 miljoonasta noin 5 100 miljoonaan lokakuussa”, Adhikari sanoi.
Lainoja maksettiin elokuussa yhtiön viranomaisten mukaan noin 4 500 miljoonaa ruplaa.

Samankaltaiset artikkelit