FM pyytää rahoitusalan sääntelyviranomaisia ​​ryhtymään lisätoimiin luvattomien lainasovellusten hillitsemiseksi – Pankki- ja rahoitusuutiset

A new scheme will be introduced for strengthening deep-tech technologies

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman pyysi keskiviikkona finanssialan sääntelijöitä, mukaan lukien Intian keskuspankki (RBI), ryhtymään lisätoimenpiteisiin luvattoman luotonannon leviämisen estämiseksi verkkosovellusten kautta.Puhuus Financial Stability and Development Councilin (FSDC) 28. kokoukseen täällä , Sitharaman pyysi myös sääntelyviranomaisia ​​pysymään jatkuvasti valppaana ja olemaan ennakoivia havaitakseen uusia rahoitusvakausriskejä kotimaisen ja maailmanlaajuisen makrotalouden tilanteen vuoksi. FSDC käsitteli makrotaloudelliseen vakauteen ja Intian valmiuksiin liittyviä kysymyksiä, virallinen lausunto. sanoi kokouksen jälkeen.

Keskusteltiin myös meneillään olevista säännöstenvälisistä kysymyksistä, joilla tuetaan GIFT IFSC:n strategista roolia tulla yhdeksi maailman johtavista kansainvälisistä rahoituskeskuksista ja toteuttaa kuviteltua rooliaan helpottaa ulkomaista pääomaa ja rahoituspalveluja kotimaan taloudelle, se sanoi. FSDC keskusteli. erilaisia ​​kysymyksiä, jotka liittyvät FSDC:n päätösten ja unionin talousarvioilmoitusten täytäntöönpanostrategian muotoiluun.

Näitä olivat yhtenäisten KYC-normien määrääminen, KYC-tietueiden yhteenkäytettävyys koko finanssisektorilla sekä KYC-prosessin yksinkertaistaminen ja digitalisointi; käynnistetään sosiaalisten yritysten varainhankinta sosiaalisten pörssien kautta ja estetään luvattoman lainaamisen haitalliset vaikutukset verkkosovellusten kautta ja toimenpiteitä niiden leviämisen hillitsemiseksi. Hallitus ilmoitti joulukuussa parlamentille, että Google on keskeyttänyt tai poistanut yli 2 500 vilpillistä lainasovellusta Play Kauppa huhtikuun 2021 ja heinäkuun 2022 välisenä aikana.

Tavoitteena on pysyä proaktiivisena, ylläpitää kyberturvallisuusvalmiutta jatkuvalla valppaudella ja ryhtyä asianmukaisiin ja oikea-aikaisiin toimiin Intian rahoitusjärjestelmän haavoittuvuuksien lieventämiseksi. Vilpilliset lainasovellukset ovat huijanneet monilta herkkäuskoisilta lainaajilta rahansa, mikä on monissa tapauksissa johtanut ahdinkoon. FSDC:n jäsenet päättivät myös vahvistaa sääntelyn välistä koordinointia rahoitusalan edelleen kehittämiseksi, jotta se tarjoaa edelleen tarvittavat taloudelliset resurssit osallistavaan talouskasvuun. FSDC pani myös merkille FSDC:n alakomitean, jonka puheenjohtajana toimi RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das ja jäsenten toimet FSDC:n aiempien päätösten johdosta.

Dasin lisäksi Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan puheenjohtaja Madhabi Puri Buch, Intian vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomainen (Irdai) puheenjohtaja Debasish Panda, Intian maksukyvyttömyys- ja konkurssilautakunnan (IBBI) puheenjohtaja Ravi Mital, eläkerahastojen sääntely- ja kehitysviranomaisen puheenjohtaja Deepak Mohanty , ja Kansainvälisten rahoituspalvelukeskusten viranomaisen puheenjohtaja K Rajaraman osallistuivat myös kokoukseen. Kokoukseen osallistuivat myös korkeat virkamiehet, mukaan lukien talousministeri TV Somanathan, talousministeriön sihteeri Ajay Seth, rahoituspalvelujen osastosihteeri Vivek Joshi ja tuloministeri Sanjay Malhotra.

Samankaltaiset artikkelit