IIFL Fintech Fund sijoittaa 50 miljoonaa rupiaa Supply Chain Finance Platform Xtracap Fintechiin

fintechs

IIFL Fintech Fund, IIFL Groupin varhaisen vaiheen sijoitusväline, on sijoittanut 50 miljardia 51 %:n osuuteen Xtracap Fintech India Private Ltd:stä, toimitusketjun rahoitusalustasta, joka keskittyy kanavarahoitukseen. Tämä on IIFL Fintech Fundin ensimmäinen sijoitus toimitusketjun rahoitusyhtiöön.

Xtracap Fintech tarjoaa reaaliaikaista verkkolaskurahoitusta kumppaneille, jakelijoille ja toimittajille sekä loppu- että alkupään palvelinkanavilla.

IIFL Fintech Fundin rahastonhoitaja Mehekka Oberoi sanoi: ”Toimitusketjurahoitus on Intiassa suuri ja kasvava markkina-alue. Xtracap Fintech on näillä markkinoilla hyvin sijoitettu toimija, jolla on vahva teknologia-alusta ja todistettu kokemus. Olemme innoissamme yhteistyöstä Xtracap Fintechin kanssa auttaaksemme heitä kasvattamaan liiketoimintaansa ja laajentamaan kattavuuttaan useammille MSME-yrityksille.

Xtracap Fintechin toimitusjohtaja Mohammed Riaz sanoi: ”Olemme innoissamme IIFL Fintech Fundin pääomansiirrosta. Tämä investointi auttaa meitä nopeuttamaan kasvuamme ja laajentamaan tavoittavuuttamme useammille PK-yrityksille kaikkialla Intiassa. Olemme sitoutuneet tarjoamaan innovatiivisia ja helppokäyttöisiä rahoitusratkaisuja pk-yrityksille, ja uskomme, että tämä investointi auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme.

PwC:n vuoden 2023 Intian toimitusketjun rahoitusmarkkinaraportin mukaan Intian toimitusketjurahoitusmarkkinoiden odotetaan saavuttavan 10 biljoonaa INR vuoteen 2026 mennessä ja kasvavan 20 prosentin CAGR:llä.

IIFL Fintech Fund perustettiin elokuussa 2021, ja sen kokonaismäärä on 210 miljoonaa rupiaa. Rahastoa sponsoroi kaksi IIFL:n konserniyhtiötä – IIFL Finance ja IIFL Securities. Rahaston sijoitustyönä on sijoittaa varhaisen vaiheen fintech-yrityksiin, jotka käyttävät teknologiaa ratkaisemaan reaalimaailman ongelmia. Rahaston sijoituksia ovat Trendlyne, Leegality, FinBox, DataSutram, Multipl, Finarkein, TrustCheckr, Finvu, Insurance Samadhan ja EasyRewardz.

Samankaltaiset artikkelit