Kiinteistöihin sijoittaminen? Tästä syystä muut kuin metrokaupungit ovat kultainen lippusi!

Investing in real estate? Here's why non-metro cities are your golden ticket!

Kiinteistömarkkinat muissa kuin metroissa tai Tier-2-kaupungeissa kasvavat edelleen hurjaa vauhtia, mikä on prosessissa parempi kuin monet metrot investointien ja kysynnän kasvun suhteen. Tämä kiinteistösijoitusten massiivinen kasvu muihin kuin metroihin voi johtua useista tekijöistä.

Cushmanin ja Wakefieldin sekä Intian kiinteistökehittäjien liiton (CREDAI) tuoreen analyysin mukaan noin 35 prosenttia Intian väestöstä asuu tällä hetkellä kaupunkialueilla, ja ennusteiden mukaan osuus nousee 50 prosenttiin vuoteen 2050 mennessä.

Tämä väestönkasvu aiheuttaa merkittäviä paineita Tier-1-kaupunkeihin, joissa tilaa on yhä niukemmaksi. Tästä johtuen korostetaan keskittymistä vaihtoehtoisten kaupunkialueiden kehittämiseen, joista tulee todennäköisesti uusia talous- ja kiinteistökeskuksia. Nämä alueet tunnistetaan Tier-2 kaupungeiksi. CREDAI:n mukaan vuoteen 2050 mennessä Intian kaupungistumisasteen odotetaan ylittävän 50 %, mikä saattaa johtaa merkittävään väestön muuttoon Tier-2-kaupunkeihin.

Mananki Parulekar, Claravest Technologiesin perustaja, on jakanut näkemyksensä tekijöistä, jotka ajavat kiinteistösijoitusten kasvua Tier-2-kaupungeissa.

Parulekarin mukaan Tier-2-kaupunkien kasvua tukee integroitujen kuntien nousu, jotka tarjoavat sekoituksen asuin- ja liiketiloja. ”Esimerkiksi paikat, kuten Panvel Navi Mumbaissa, kehittyvät nopeasti, ja kunnat, kuten Hiranandani ja Godrej, ovat edelleen vauhdittaneet kehitystä, kuten Navi Mumbain kansainvälinen lentokenttä ja Atal Setu Bridge (MTHL).”

Muut kaupungit, kuten Jaipur, Bhubaneswar, Nagpur, Surat ja Kochi, ovat myös kokeneet kiihtynyttä kasvua, hän sanoi ja lisäsi, että tämä johtuu kaupallisten A-luokan kiinteistöjen ilmaantumisesta, kohtuuhintaisista asuinkiinteistöjen arvoista ja parantuneista yhteyksistä.

Näillä kaupungeilla ja alueilla on selkeitä etuja perinteisiin metromarkkinoihin verrattuna, ja ne houkuttelevat lupaavia sijoittajia. Seuraavat ovat tekijät, jotka Parulekar uskoo edistävän kiinteistösijoitusten kasvua muissa kuin metroissa tai Tier-2-kaupungeissa.

Monipuolinen talouskehitys:

Tier-2-kaupungit ohittavat perinteiset metrot talouskasvun suhteen, ja sitä ohjaavat useat sektorit, kuten valmistus, IT, koulutus ja terveydenhuolto. Esimerkiksi Nagpur kokee kasvua valmistus-, logistiikka- ja IT-aloilla, kun taas Surat etenee tekstiili-, petrokemian- ja IT-teollisuudessa.

Kustannusedut:

Tier-1-kaupunkeihin verrattuna Tier-2-kaupungit tarjoavat merkittäviä kustannushyötyjä. Alemmat toimintakustannukset näillä alueilla edistävät tätä etua, mikä tekee niistä houkuttelevia sekä yrityksille että sijoittajille.

Parempi elämänlaatu:

Elämäntapa Tier-2-kaupungeissa on huomattavasti rennompaa kuin suuremmilla suurkaupunkialueilla, joissa on vähemmän liikenneruuhkia, alhaisempi saastetaso ja yleensä hiljaisempi ympäristö. Tämä parantunut elämänlaatu houkuttelee yrityksiä, jotka etsivät omistautunutta työvoimaa, ja henkilöitä, jotka etsivät parempaa tasapainoa työn ja henkilökohtaisen elämän välillä.

Hallituksen aloitteet:

Tier-2-kaupunkien kasvua tukevat vahvasti hallituksen toimet, jotka sisältävät huomattavia investointeja infrastruktuuriin, kuten liikenneverkkoihin, lentokentille, moottoriteille sekä vakaisiin sähkö- ja viestintäjärjestelmiin.

Kiinteistömarkkinat Tier-2-kaupungeissa kukoistavat, erityisesti asuntosektorilla. Kasvua vauhdittavat ammattilaisten asuminen isommissa asunnoissa, etätyön suosion lisääntyminen sekä ostovoimaisemman keskiluokan nousu. Vaikka kiinteistöjen hinnat nousevat, ne ovat edelleen edullisempia kuin Tier-1-kaupungeissa, mikä luo houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia.

Edistykset koulutuksessa ja terveydenhuollossa:

Tason 2 kaupungeissa on yhä enemmän hyvämaineisia koulutus- ja terveydenhuoltolaitoksia, mikä lisää niiden haluttavuutta asuin- ja työpaikkana.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nämä tekijät tekevät yhdessä metron ulkopuolisista alueista lupaavia alueita kiinteistösijoituksille, jotka tarjoavat usein kestävämpää kasvua ja kannattavuutta verrattuna perinteisten metroalueiden kyllästyneisiin ja kalliisiin ympäristöihin.

Samankaltaiset artikkelit