Varun Beverages hyppää yli 5 % vahvalla 25 % nettovoiton kasvulla: Selvitä, mitä välittäjät sanovat – Market News

Varun Beverages share price jumps over 5%

Varun Beveragesin osakkeet nousivat yli 5 % alkukaupassa tiistaina, kun FMCG-yhtiö ilmoitti 25 %:n hypyn nettovoitossa vuoden 2004 viimeisellä neljänneksellä. Osake nousi 5,53 % ja saavutti päivänsisäisen korkeimman 1 559 Rs osakkeelta NSE:ssä.

Varun Beverages ilmoitti 25 prosentin vuosikasvun (yoY) voittoon verojen jälkeen (PAT) kalenterivuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja nousi 548 miljoonaan rupiaan viime vuoden vastaavan neljänneksen 438,6 miljoonasta Rs:sta. Kasvu johtui volyymin kasvusta, korkeammasta nettorealisaatiosta ja parantuneista voittomarginaaleista.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä nettoliikevaihto kasvoi 11 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 4 317,3 miljardiin ruplaan verrattuna viime vuoden vastaavaan neljännekseen.

Yhtiö raportoi bruttomarginaalien parantumisesta, mikä nousi 385 peruspisteellä (bps) 56,3 prosenttiin 52,4 prosentista vuodentakaiseen (yoY). Tämä parannus johtui pääasiassa PET:n hintojen laskusta ja keskittymisestä sokeripitoisuuden vähentämiseen ja kevyisiin pakkauksiin.

Katsauskaudella EBITDA nousi 23,9 % vuotta aiemmasta 988,8 miljardiin rupiaan viime vuoden vastaavan neljänneksen 798 miljoonasta. Käyttökateprosentti parani huomattavasti ja nousi ensimmäisellä neljänneksellä 240 pistettä 22,9 prosenttiin. Tämä johtui korkeammista bruttokatteista ja lisääntyneistä realisaatioista.

Välityspalvelut Varun-juomissa

Motilal Oswal on Varun Beverages

Motilal Oswalin tuoreen raportin mukaan Varun Beveragesin tuloskasvun odotetaan jatkuvan useiden avaintekijöiden tukemana. Näitä ovat lisääntynyt levinneisyys uusilla ostetuilla alueilla Intiassa ja Afrikassa sekä vasta lanseerattujen tuotteiden kasvava hyväksyntä.

Lisäksi yhtiön jatkuvan kapasiteetin ja jakelun kattavuuden laajentamisen sekä kylmälaitteiden yleistymisen lisääntymisen maaseudulla ja puolimaaseutualueilla odotetaan myötävaikuttavan sen kasvuun. Lisäksi kansainvälisten toimintojen laajeneminen vahvistaa entisestään sen näkymiä.

Raportissa ennustetaan yhdistetyn vuosikasvun (CAGR) olevan 21 %, 22 % ja 29 % liikevaihdossa, EBITDA:ssa ja voitto verojen jälkeen (PAT) kaudella, joka ulottuu CY23-CY26.

Samalla kun Motilal Oswal ylläpitää CY24, CY25 ja CY26 tulosarvioita, se arvostaa osakkeen 57-kertaiseksi Jun'26E EPS:ksi ja asettaa tavoitehinnaksi 1 720 Rs. Raportissa toistetaan BUY-luokitus Varun Beveragesille, mikä korostaa luottamusta sen tulevaan suorituskykyyn.

Nuvama on Varun Beverages

Nuvama Wealth Management on pitänyt voimassa Varun Beveragesin ostosuosituksensa ja samalla nostanut tavoitehintaa 1 690 ruplaan 1 492 rupiasta, mikä viittaa 14 prosentin mahdolliseen nousuun.

Tavoitetarkistuksen ohella pankkiiriliike on korottanut osakekohtaista tulosta (EPS) kalenterivuosille 2024 ja 2025 kumpikin 9 %. Lisäksi Nuvama on nostanut tavoitehinta-tulossuhteen (PE) 60-kertaiseksi, kun se aiemmin oli 55 kertaa.

Päätös tehostaa EPS-ennusteita ja PE-tavoitetta johtuu useista raportissa esitetyistä tekijöistä. Näitä ovat muun muassa maaseudun kysynnän paranemisen ennakointi kuluvan vuoden aikana.

Raportissa kerrotaan myös markkinoiden ennakoidusta laajentumisesta Etelä-Afrikan yrityskaupan jälkeen, odotuksista suuremmasta realisoinnista ja asteittaisesta toiminnan vipuvaikutuksesta. Tällaiset näkökohdat tukevat Nuvaman myönteisiä näkymiä Varun Beveragesiin, mikä vahvistaa sen luottamusta yhtiön kasvunäkymiin.

Samankaltaiset artikkelit