Geopoliittiset huolenaiheet ja varastotiedot vaikuttavat raakaöljyn hintaan; Tässä ovat tärkeimmät katsottavat tasot – CaFE Invest News

Crude oil price today

Kirjailija: Bhavik Patel

Sen jälkeen kun Energy Information Administration paljasti, että varastot kasvoivat 3,5 miljoonalla tynnyrillä helmikuun 16. päivänä päättyneellä viikolla, raakaöljyn hinta nousi hieman eilen. Tämä seurasi huomattavaa 12 miljoonan tynnyrin rakentamista viikon aikana, jolloin myös bensiinin ja keskitisleen polttoainevarastot pienenivät.

Syynä hintojen nousuun varastojen kasvusta huolimatta ovat geopoliittiset huolenaiheet. Lähi-idän kehitys, erityisesti Israelin ja Hamasin välinen konflikti, joka ei näytä päättymisen merkkejä, on vaikuttanut merkittävästi öljyn hinnan nousuun.

Huoli öljyn kysynnästä Fedin signaalien valossa, jonka mukaan se ei kiirehdi koronlaskujen kanssa, torjui Lähi-idän asioiden nousuvaikutuksen ja käsityksen tarjontatilanteen kiristymisestä. Öljymarkkinoiden kiristyminen, joka saattaa osaltaan edistää öljyn hinnan nousun jatkumista, on öljysonnien kirkkain uutinen.

IEA:n mukaan havaitut öljyvarastot eri puolilla maailmaa laskivat noin 60 mb tammikuussa, kun taas maalla olevat varastot saavuttivat alimmansa sitten vuoden 2016. Markkinoiden kyky kiristää enemmän tai vähemmän riippuu enimmäkseen OPEC+:n kyvystä pysyä kurinalaisena ja asteittain. purkamaan tuotantorajoituksiaan.

OPEC-raakaöljyntuotannon määrä, joka ylläpitäisi varastotasoja ei-OPECin tarjonnan, öljyn kysynnän ja muiden kuin raakaöljyn nesteiden tarjonnan muutoksissa, on arvio, joka vaihtelee suuresti energiavirastojen välillä. On huomattava, että tämänhetkinen pieni maailmanlaajuinen öljyylijäämä on paljon pienempi kuin 20 vuoden keskiarvo ja on seurausta tammikuun kausiluonteisesta heikentymisestä.

Markkinat kohtaavat vastustusta heikon kysyntäskenaarion vuoksi, jossa Fedin haluttomuus laskea korkoja pitää korot ylhäällä, mikä vaikuttaa raakaöljyn kysyntään. Matkailukausi on ohi ja nyt Covid-19:n jälkeen matkailuun ei ole kiirettä, joten kausiluonteisesti ollaan siinä jaksossa, jossa kysyntä on heikkoa. Kiinan talous on iskenyt ja siksi Aasian suurimman talouden kysyntä on heikkoa.

MCX:ssä raakaöljyn syöttövyöhyke on noin 6550-6600 ja se on lähellä vastustaan. Tuoreen nousun saamiseksi hinnan on ylitettävä 6600 vyöhyke. Huonona puolena 6370 on tuki, jossa 20 päivän liukuva keskiarvo on. Mikä tahansa korjaus on ostomahdollisuus niin kauan kuin 6370 ei rikota. Upside on rajoitettu 6600 asti.

Samankaltaiset artikkelit