Tutkimme asiaa, jos listautumisannin arvostusta koskevat tiedot ovat merkityksettömiä, sanoo Sebin johtaja – Market News

IPO, share market, latest news, top news, capital market news, initial public offerings,

Joidenkin tahojen huolissa tiettyjen listautumisannin kohtuuttomista arvostuksista, Sebin puheenjohtaja Madhabi Puri Buch on sanonut, että sääntelijä tutkii varmasti asiaa, jos arvostusta koskevat tiedot ovat merkityksettömiä.

Kommentit ovat tulleet äskettäin pääomamarkkinoille osuneiden osakemyynnin keskellä. Viime viikolla viisi yritystä, mukaan lukien Tata Technologies, julkisti listautumisensa, jotka keräsivät ennätysmäärän 2,6 000 000 000 biljoonaa.

Kysymykseen joidenkin listautumisannin osakkeiden korkeista palkkioista Buch vastasi: ”Tietenkin olemme täysin kanssanne tässä asiassa, koska korkeille palkkioille annetut perusteet ovat vain joitain merkityksettömiä englanninkielisiä sanoja”.

”Tutkimme varmasti asiaa ja käsittelemme asiaa”, hän sanoi.

Kun kysyttiin joidenkin tahojen huolenaiheista siitä, että jotkut listautumisannit hinnoitellaan kohtuuttomasti, Sebin päällikkö sanoi: ”Jos arvostusta koskevat tiedot ovat merkityksettömiä, tutkimme sitä varmasti.” Voidaan todeta, että lisätäkseen sijoittajien kiinnostusta vähän tunnettujen yritysten listautumisiin liikkeeseenlaskijat ja niiden investointipankkiirit noteeraavat alhaisen nimellisarvon, mutta liikkeeseenlasku on hinnoiteltu korkealle vedoten erittäin korkeaan preemioon.

Buch sanoi, että siitä, aikooko Sebi neuvoa liikkeeseenlaskijoita ja muita markkinatakaajia sijoittamaan liikkeeseenlaskunsa oikea-aikaisemmin ja niin, että kahden liikkeen välillä on riittävästi väliä, Buch sanoi, että se ei ole sääntelijän tehtävä. ”Loppujen lopuksi markkinoiden ajoittaminen ei ole meidän tehtävämme”.

”Haluamme jättää ongelman ajoituksen markkinoille. Muutoin se on epäreilua, koska Sebin määräämä aika ei ehkä ole paras liikkeeseenlaskijalle ja sijoittajille. Yritys tulee markkinoille keräämään rahaa heille parhaiten sopivana ajankohtana.

”Emme myöskään ole huolissamme ongelman sekoittumisesta, sillä sääntelyn näkökulmasta meidän tehtävämme on varmistaa, että järjestelmä kestää kuormituksen, jolla markkinoillamme menee erinomaisesti”, hän sanoi ja lisäsi, että institutionaalinen kapasiteetti ei ole ollenkaan ongelma. . ”Meille ei ole ainakaan vielä tullut mitään negatiivista tällä rintamalla”, hän sanoi.

Kysymykseen, hyväksyykö Sebi vihreän kengän vaihtoehdon sellaisena kuin se on sallittu muussa markkinatoiminnassa, jossa liikkeeseenlaskijalla on vapaus pitää ylimerkintä huomattavasti suuremmassa summassa, hän vastasi, että ei, koska se on osoitettava käytännöllinen ja käsitteellinen näkökulma.

”Käytännön puolelta se on mahdollista, mutta käsitteellisesti se ei ole mahdollista, koska toisin kuin velkaemissio tai mikä tahansa muu markkinainstrumentti, jossa ei ole laimennusvaikutusta, listautumisanti on nimenomaan osakeanti. Joten jos sallimme vihreän kengän vaihtoehdon, se johtaa ei-toivottuun oman pääoman laimenemiseen, mikä ja muut seuraukset”, hän sanoi tiedottaessaan toimittajille Sebin hallituksen lauantain kokouksen jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit