Sebin uudet puitteet kiinteistöjen osaomistukselle sijoittajan turvallisuuden parantamiseksi

Sebi unveils new framework for fractional ownership of real estate

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (SEBI) teki lauantaina pitämässään hallituksen kokouksessa useita päätöksiä, mukaan lukien osaomistukseen liittyviä päätöksiä, joiden päätavoitteena on suojella sijoittajien etuja.

Muutoksella pyritään sääntelemään kiinteistöjen osaomistussegmenttiä, jota alan asiantuntijat kutsuivat ”positiiviseksi ja tarpeelliseksi askeleeksi”.

Saurabh Vohara, ALYF:n perustaja ja toimitusjohtaja – Intian ensimmäinen teknologiapohjainen markkinapaikka, joka tekee loma-asuntojen omistamisesta kaupallisesti saavutettavissa älykkään omistusmallinsa avulla – kiittää SEBI:n toimia läpinäkyvyyden, sijoittajien turvallisuuden, likviditeetin ja saumattomien irtautumisvaihtoehtojen lisäämiseksi osaomistusalueella.

”Tällä siirrolla on potentiaalia luoda kaksinkertainen myönteinen vaikutus: osaomistuksen virallistaminen sijoitusluokiksi, mikä houkuttelee salkkusegmenttejä suuremmille markkinoille, ja edistää ravitsemusomaisuuden tarjontaa vastaamaan matka- ja ravintola-alan kasvavaan kysyntään. ”, Vohara sanoi.

Shravan Gupta, YOURSin, ylellisten kakkosasuntojen osaomistusalustan, perustaja ja toimitusjohtaja, sanoi, että tämä muutos merkitsee segmentin vahvistumista ja heijastaa kasvavaa kysyntää sijoittajilta.

”SEBI:n ehdottamat suuntaviivat ovat ratkaisevan tärkeitä alan virallistamisessa, sijoittajien uskon juurruttamisessa ja erikoistarkoituksenmukaisten arvopapereiden (SPV) liikkeeseenlaskujen monimutkaisuuden ratkaisemisessa. Erityisen hyödyllinen yksityissijoittajille, jotka eivät tunne tällaisia ​​rakenteita, asetuksen odotetaan myötävaikuttavan tämän innovatiivisen kiinteistönomistusmuodon kasvuun ja hyväksymiseen, ja se on yhdenmukainen kehittyneiden maiden vakiintuneiden käytäntöjen kanssa, hän sanoi.

Uskotaan, että uuden kehyksen myötä murto-omistusalalla on edessään merkittävä muutos.

Samankaltaiset artikkelit