Sijoitusrahastosijoitus: Kuinka määrittää ihanteellinen SIP-summa vuodelle 2024-25 sijoittamiseen

7th Pay Commission: DA hike announced in early March, but why some employees and pensioners await arrears?

Uuden tilikauden alkaessa sinun on tehtävä kaikkesi suunnitellaksesi sijoitusstrategiasi verovelvoitteiden ja taloudellisten tavoitteiden perusteella. Sijoitusten suunnittelu kannattaa tehdä etukäteen, jotta vältytään viime hetken vaivalta.

Systematic Investment Plans (SIP) on noussut suosituksi sijoitusstrategiaksi, joka tarjoaa yksilöille kurinalaisen lähestymistavan sijoitusrahastoihin sijoittamiseen. Oikean SIP-määrän valitseminen on kuitenkin ratkaisevan tärkeää taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi samalla, kun taloudellinen vakaus säilyy. Tässä on kattava opas, jonka avulla voit määrittää ihanteellisen SIP-kuukausisumman uudelle tilivuodelle.

Aloita määrittelemällä selkeästi taloudelliset tavoitteesi, olipa kyseessä sitten eläkkeelle säästäminen, asunnon ostaminen, lapsesi koulutuksen rahoittaminen tai varallisuuden rakentaminen tulevaisuutta varten. Jokaisella tavoitteella on oma aikahorisonttinsa ja tavoitesummansa, jotka vaikuttavat SIP-sijoitusstrategiaasi.

Arvioi kuukausittaiset tulot ja menot selvittääksesi, kuinka paljon voit mukavasti kohdentaa SIP-sijoituksiin. Harkitse välttämättömiä kulujasi, velkasitoumuksiasi ja harkinnanvaraisia ​​kulujasi saadaksesi realistisen luvun SIP-maksuistasi.

Lisäksi on tärkeää arvioida riskinsietokykysi ja sijoitustavoitteesi, jotta voit määrittää SIP-salkkullesi sopivan varojen allokoinnin. Yleensä nuoremmilla sijoittajilla, joilla on pidempi sijoitushorisontti, on varaa ottaa enemmän riskejä ja he voivat valita suuremman osakeallokoinnin, kun taas vanhemmat tai pienemmän riskinsietokyvyn omaavat sijoittajat voivat mieluummin käyttää konservatiivisempaa lähestymistapaa, jossa on suurempi allokaatio velkarahastoihin.

Sijoitushorisontillasi on merkittävä rooli SIP-summan määrittämisessä. Pidemmät sijoitushorisontit tarjoavat enemmän aikaa yhdistelmälle tehdäkseen taikuutensa, jolloin voit sijoittaa pienempiä summia säännöllisesti ja saavuttaa silti merkittävää kasvua ajan mittaan. Toisaalta lyhyemmät sijoitushorisontit voivat vaatia suurempia SIP-maksuja, jotta voit saavuttaa taloudelliset tavoitteesi halutussa ajassa.

Sinun on myös otettava huomioon inflaation vaikutus tuleviin kuluihisi ja SIP-sijoitusten odotettu tuotto. Säädä SIP-summaasi vastaavasti varmistaaksesi, että sijoituksesi ylittävät inflaation ja säilyttävät ostovoimansa ajan mittaan.

Oletetaan, että aiot sijoittaa 10 000 rupiaa kuukaudessa 5 vuoden ajan ja ansaita 12 % korkoa. Sijoituksesi summa on 6000 000 rupiaa ja tuottosi on 2 24864 Rs. Kotiin vietävä maturiteettisumma on 8 24 864 rupiaa.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com selittää: ”Hyödynnä online-SIP-laskimia arvioidaksesi tarvittavan SIP-summan taloudellisten tavoitteidesi, sijoitushorisontin ja odotettujen tuottojen perusteella. Oikea tavoitteesi laskeminen voi auttaa sinua hienosäätämään SIP-strategiaasi ja antaa sinun investoida tarpeidesi mukaan lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Kun tiedät tarvitsemasi summan, voit myös ymmärtää summan, joka sinun on investoitava säännöllisesti saavuttaaksesi tavoitteesi.

Jos olet epävarma ihanteellisesta SIP-summasta, on hyvä aloittaa pienestä ja kasvattaa maksuja vähitellen ajan myötä, kun taloudellinen tilanne paranee. Monet sijoitusrahastojärjestelmät tarjoavat joustavuutta nostaa SIP-summaasi ajoittain, jolloin voit mukauttaa sijoituksesi kehittyvien taloudellisten tavoitteidesi ja tarpeidesi kanssa.

Näitä vaiheita noudattamalla voit kehittää kurinalaisen SIP-sijoitusstrategian, joka on linjassa tavoitteidesi kanssa ja ohjaa sinut pitkän aikavälin taloudelliseen menestykseen.

Samankaltaiset artikkelit