Strategia pankkien FD-sopimusten uudelleensijoitusriskien vähentämiseksi; Lukittu pidempiin toimikausiin nyt

RBI, fixed deposits, Suryoday Small Finance Bank, public sector banks, FD, top news, latest news, money news,

Yksityishenkilöiden tulisi nyt varata rahaa pidempiaikaisiin pankkitalletuksiin vähentääkseen uudelleensijoitusriskejä. Välibudjetin jälkeinen joukkolainojen tuottojen lasku antaa Intian keskuspankille mukavuutta laskea korkoja, ja pankit voivat puolestaan ​​laskea talletuskorkojaan.

Jos sijoittaja sijoittaa nyt pidempiaikaisiin määräaikaistalletuksiin, hän voi lukittua nykyiseen korkeampaan korkoon koko talletuksen ajan. Pienet rahoituspankit tarjoavat korkeimmat korot viiden vuoden talletuksille. Esimerkiksi Suryoday Small Finance Bank tarjoaa 8,25 % 5 vuoden toimikaudelle, Fincare Small Finance Bank tarjoaa 8 %. Vanhuksille ensimmäinen tarjoaa 50 peruspistettä enemmän 8,75 prosenttiin ja jälkimmäinen 60 peruspistettä enemmän 8,6 prosenttiin samalle ajanjaksolle.

Julkisen sektorin pankkien tarjoamat korot vastaavalle ajanjaksolle vaihtelevat välillä 6-6,7 % ja yksityisen sektorin pankkien 6-7 %. State Bank of India tarjoaa 6,5 ​​% 5 vuoden talletuksesta ja Canara Bank tarjoaa 6,7 ​​% samalle kestoajalle. Vastaavasti yksityisen sektorin DCB Bank tarjoaa 7,4 % ja HDFC Bank 7 % 5 vuoden vakituisesta talletuksesta.

Katsokaa likviditeettitarpeita

Useimmissa pankeissa yhden vuoden talletusten korot ovat korkeammat kuin kolmen ja viiden vuoden talletusten. Sijoittajat voivat harkita lyhytaikaisten talletusten tekemistä ylijäämien säilyttämiseksi, jos tarjotut korot ovat houkuttelevia. Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo, että kiinteän talletuksen lukitseminen nyt pidemmäksi ajaksi suojaa tulevaa koronlaskua vastaan. ”Pidempiaikaiset kiinteät talletukset voivat kuitenkin sitoa varojasi pidemmäksi ajaksi. Joten harkitse likviditeettitarpeesi ja taloudelliset tavoitteesi ennen kuin sitoudut pidemmälle toimikaudelle.

Monet pankit tarjoavat erikoistalletuksia korkeammilla koroilla. Nämä järjestelmät eivät kuitenkaan salli ennenaikaista vetäytymistä. Tallettajien on siis tarkasteltava likviditeettivaatimuksiaan ennen sijoittamista erityisiin kiinteään talletusjärjestelmiin. Gaurav Aggarwal, Credit Productsin tuotejohtaja, Paisabazaar.com, sanoo, että heidän tulisi harkita pidempiä pankkien FD-sopimuksia, jos he pitävät tuottoa houkuttelevana, mieluiten 7,5 %:n tai sitä korkeampana, ja omistusaika vastaa heidän sijoitushorisonttiaan.

Monipuolista FD-salkkua

Koska hajautus alentaa sijoitustesi riskiä, ​​FD-salkku tulee hajauttaa pankkien ja eri yritysten kesken ja omistussuhteiden kesken. Sijoittajien tulee säilyttää eri maturiteetin talletuksia 180 päivästä yli viiteen vuoteen. Heidän on vertailtava pienten rahoituspankkien ja joidenkin yksityisen sektorin pankkien tarjoamia korkoja säästötileilleen. Monet näistä pankeista tarjoavat säästötilien korkoja jopa 7 % tai jopa enemmän, riippuen säilytetystä saldosta.

Samankaltaiset artikkelit