Suunnittele älykkäämpi vuosi 2024-25 oikealla taloussuunnittelulla

Plan a smarter 2024-25 with the right financial planning

Uuden tilikauden alkaessa on välttämätöntä pysähtyä ja arvioida sijoitusvalintojamme ja kehittämiskohteitamme. Merkittäviä virstanpylväitä ja suurempien elämäntavoitteiden saavuttamisen myötä huolellinen suunnittelu menee taloussuunnittelun edelle. Tässä strategisen suunnittelun vaiheessa taloudellisen turvan huomioimisen merkitys korostuu selvästi.

Bajaj Allianz Life Goals Survey 2.0:n mukaan 71 % osallistujista piti perheensä taloudellisen hyvinvoinnin turvaamista ensisijaisena elämäntavoitteenaan, ja huomattavan 65 % piti henkivakuutusta parhaana sijoitusvaihtoehtona näiden elämäntavoitteiden saavuttamiseksi.

Nyt on oikea aika arvioida rahoitussalkkuasi ja lisätä uusia sijoitusvaihtoehtoja, jotka mukautuvat kehittyviin elämäntavoitteisiisi.

Tässä on nopea opas, jolla pääset alkuun:

Aloita arvioimalla nykyinen henkivakuutusturvasi ottaen huomioon muutokset perhedynamiikassa, äskettäin hankittu omaisuus tai lisävelat. Suorita perusteellinen tutkimus taloustilanteesta, joka kattaa jäljellä olevat velat, huollettavat ja läheisesi taloudelliset vaatimukset kuolemasi varalta. Muokkaa kattavuuttasi tarpeen mukaan varmistaaksesi kattavan ja räätälöidyn suojasuunnitelman.

Ennakoimattomien olosuhteiden sattuessa viimeinen asia, jonka haluat tietää, on, että et ole oikeutettu tekemään vaatimusta, koska olet jättänyt huomiotta rajoituksen tai poissulkemisen pienellä tekstillä. Pienellä tekstillä vakuutusasiakirjassa viitataan sopimuksen ehtoihin, mukaan lukien erityiset poikkeukset, rajoitukset ja rajoitukset. Väitteistä aiheutuvat kiistat johtuvat usein siitä, että poikkeuksia ei lueta riittävästi tai ehtoja on tulkittu väärin. Siksi on välttämätöntä, että ymmärrät nämä ehdot allekirjoittaessasi, mutta myös tarkastele niitä uudelleen varmistaaksesi, että ne ovat linjassa uusien tavoitteidesi kanssa. Kiinnitä erityistä huomiota tekijöihin, kuten maksuaikatauluihin, käytäntöjen poissulkemiseen ja etujen rajoituksiin. Jos sinulla on kysyttävää, ota välittömästi yhteyttä vakuutusyhtiöösi.

Kun edistyt elämässäsi, prioriteettisi muuttuvat. Ehkä sitä kauan odotettua kansainvälistä lomaa on nyt siirretty uuden perheenjäsenen majoittamiseen. Siksi on viisasta arvioida uudelleen rahoitussalkkusi, harkita lisäsuojaa ja sijoitusmahdollisuuksia ja tehdä tarvittavat muutokset kattavuuden tai tulojen lisäämiseksi. Arvioi nykyistä elämäntapaasi ja terveyttäsi arvioidaksesi näiden vaihtoehtojen mahdollisia etuja sinun ja perheesi yleisen taloudellisen turvan kannalta.

Henkivakuutus on tiukasti sidottu taloudelliseen hyvinvointiisi. Kuten terveystarkastuksessa, taloudellisen asemasi säännöllinen arviointi on erittäin tärkeää. Tämä arvio valaisee tämänhetkisiä velkojasi ja omaisuuttasi sekä auttaa strategioiden ja varovaisten sijoituspäätösten laatimisessa. Vahva taloudellinen perusta ei ainoastaan ​​takaa kykyäsi maksaa vakuutusmaksut, vaan myös ylläpitää läheistesi taloudellista vakautta odottamattomissa olosuhteissa.

Elämän edetessä elämäntyylissäsi voi tapahtua merkittäviä muutoksia uran, asuinpaikan tai henkilökohtaisten suhteiden muutosten vuoksi, mikä vaikuttaa taloudellisiin tarpeisiisi. Jos olet hankkinut asuntolainan tai ottanut uusia velkoja, on välttämätöntä säätää kattavuutesi vastaamaan näitä taloudellisia velvoitteita. Lisäksi elämäntapavalinnat vaikuttavat myös henkivakuutusmaksuihin. Esimerkiksi jotkut vakuutusyhtiöt palkitsevat nyt vakuutuksenottajia terveellisistä elämäntavoista alennettujen vakuutusmaksujen, uskollisuus-etujen tai alennettujen hintojen kautta tietyissä luokissa. Tästä syystä on hyvä idea säännöllisesti arvioida henkivakuutuksesi näiden muutosten valossa, jotta saat parhaan mahdollisen vipuvaikutuksen juuri sinun tarpeisiisi.

Olkaamme tietoisempia, tietoisempia ja lähestykäämme tätä uutta tilivuotta harkitun rahoitussuunnitelman ja henkivakuutusstrategian avulla.

Samankaltaiset artikkelit