45-vuotiaana Sensex nousi pilviin 75 000:een – Market News

Sensex rose 354 points or 0.47% to close at an all-time high of 75,038 points (Image/Reuters)

Koskettuaan 75 000 pistettä ennen kuin liukastui miinukseen eilen Sensex päätyi vihdoin yli maamerkkinumeron ensimmäistä kertaa keskiviikkona – matka, joka on kestänyt hieman yli 45 vuotta siitä, kun se alkoi 100:sta vuonna 1979 (perusvuosi). Sijoittajien tuotot ovat olleet huikeat 15,85 %:n vuosikasvulla tällä ajanjaksolla.

Se oli päivä, jolloin monet suuret indeksit, mukaan lukien vertailuindeksi ja monet sektoriindeksit, sulkivat elinkaaren korkeimmillaan. Molemmat Sensexit nousivat 354 pistettä eli 0,47 % ja päätyivät kaikkien aikojen korkeimmalle 75 038 pisteelle. Samoin Nifty päätyi elinkaaren korkeimmalle 22 753 pisteelle. BSE:n keskisuurten yhtiöiden indeksi sulki 41 110 pistettä, mikä on uusi kaikkien aikojen ennätys. Ainoastaan ​​pienyhtiöiden indeksi oli poikkeava ja suljettiin elinkaarensa huippua alempana.

Seitsemän toimialaindeksiä, mukaan lukien hyödykkeet, kulutushyödykkeet, rahoituspalvelut, bankex, metalli-, sähkö- ja palveluindeksit, liittyi puolueeseen ja saavutti loppuhuipun.

Myös sijoittajien varallisuus jatkoi kasvuaan ja saavutti 402 biljoonaa rupiaa – yli 2 biljoonaa rupiaa yhdessä päivässä. Tilivuoden alusta sijoittajien varallisuus on noussut 15,25 biljoonaa rupiaa vain kahdeksassa kaupankäyntiistunnossa.

Motilal Oswal, konsernin johtaja ja toimitusjohtaja, Motilal Oswal Financial Services, sanoi: ”Intian pääomamarkkinoilla vähittäiskaupan osuus on kasvanut, ja demat-tilien määrä nousi 151 miljoonaan maaliskuussa 1919:n 36 miljoonasta.

Hänen mukaansa institutionaalisten ja yksityissijoittajien osallistumisen yhdistelmä on lisännyt Intian markkinoiden joustavuutta ja dynaamisuutta, mikä tekee niistä vahvempia ja houkuttelevampia sekä kotimaisille että kansainvälisille sijoittajille.

DP Singh, SBI Mutual Fundin yhteinen toimitusjohtaja, totesi: ”Vähittäissijoittajat sekä globaalit toimijat, jotka pitävät Intiaa valoisana ja suloisena paikkana, pitävät markkinamme vakaina lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä.”

Sekä ulkomaiset että kotimaiset institutionaaliset sijoittajat ovat johtaneet rallia, ja ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat ovat ostaneet osakkeita 7 762 miljoonalla rupialla (yli 900 miljoonalla dollarilla), kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat ovat ostaneet osakkeita 5 891 miljoonan rupian arvosta tilikauden alusta lähtien.

Markkinaasiantuntijat uskovat, että vaikka arvostukset ovat korkeammalla puolella – Sensexin 12 kuukauden hintojen ja tulosten suhde (P/E) on 25,41x, mikä on korkeampi kuin 10 vuoden keskiarvo 24,48x. Se on kuitenkin hieman pienempi kuin viiden vuoden keskiarvo, 26x. Singh uskoo, että vaikka markkinatasot näyttävät venyneeltä, yritykset ovat kuromassa kiinni nopeasti hyvillä taloudellisilla tuloksilla.

Balasubramanilainen, Burla Sunlife Mutual Fundin toimitusjohtaja sanoo, että markkinoiden nousu todennäköisesti jatkuu, koska sekä julkinen että yksityinen sektori ovat investoineet infrastruktuurisektoreihin, joista on hyötynyt suuri joukko keskisuuria yrityksiä.

Nilesh Shah, toimitusjohtaja, Kotak Mutual Fund, neuvoo markkinapessimistejä ”pessimisti saattaa kuulostaa älykkäältä, mutta optimistit tekivät rahaa. Pidä hauskaa ja ole optimistinen sijoittaessasi.

Tietysti hän on selvää, että ihmisten pitäisi pysyä investoinneina näillä markkinoilla. ”Älä poistu huvipuistosta. On monia ajoja, jotka ovat hauskoja. Pahimmillaan saatat joutua odottamaan hieman, että hauskuus alkaa”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit