7. Pay Commission Dearness Allowance Hike News: Hyppääkö DA 46 prosenttiin? Mihin AICPI-IW-tiedot viittaavat

7th pay commission da hike news

7. Pay Commission Dearness Allowance Hike Viimeisimmät uutiset (2. elokuuta 2023): Elokuu on täällä ja valtionhallinnon työntekijät odottavat innolla ilmoitusta uudesta Dearness Allowance -korosta. Vaikka hallituksen odotetaan ilmoittavan uudesta DA-korosta ensi kuuhun mennessä, tarkastelemme viimeisimpiä AICPI-IW-tietoja, jotka ovat ratkaiseva tekijä DA-koron laskennassa.

Labour Bureau julkaisi äskettäin All India CPI-IW -tiedot kesäkuulta 2023. Edelliseen kuukauteen (toukokuu 2023) verrattuna indeksi nousi kesäkuussa 1,7 % 136,4:ään. Yhden kuukauden prosenttimuutoksella AICPI-IW-luku nousi 1,26 % edelliseen kuukauteen (toukokuuhun) verrattuna.

Työvoimaviraston jakaman lausunnon mukaan nykyisen indeksin suurin nousupaine tuli elintarvikkeiden ja juomien inflaatiosta, joka vaikutti kokonaismuutokseen 1,62 prosenttiyksikköä.

”Tuotetasolla riisi, vehnä, atta, Arhar Dal, moong Dal, tuore kala, siipikarja, kanamuna, omena, banaani, brinjal, porkkana, inkivääri, kukkakaali, chilinvihreä, peruna, sipuli, tomaatti, kumina /Jira, Supari, Casual Wear, Canvas Shoes, Utensil, Medicine ayurvedic jne. ovat vastuussa indeksin noususta”, työtoimisto sanoi lehdistötiedotteessa.

”Tämän kasvun kuitenkin suurelta osin varmisti sinappiöljy, palmuöljy, auringonkukkaöljy, kookosöljy, sitruuna, mango, kerosiiniöljy jne., mikä painoi indeksiä alaspäin”, se lisäsi.

AICPI-IW-tiedot kesäkuulta 2023
AICPI-IW-tiedot kesäkuu 2023. Lähde: Labour Bureau

Unionin hallitus päättää DA- ja Dearness Relief (DR) -prosentista keskushallinnon työntekijöille ja eläkeläisille All India CPI-IW -tietojen perusteella.

Nykyinen työntekijöille ja eläkeläisille maksettava DA/DR-aste on 42 % peruspalkasta/eläkkeestä. Viimeisimmät AICPI-IW-tiedot osoittavat, että DA/DR-suhdetta voidaan nostaa vielä 4 %, kun DA-pistemäärän kokonaisarvo nousi kesäkuussa 46,24 prosenttiin.

On kuitenkin huomattava, että lopullinen vahvistus DA-vaelluksesta on vielä tulossa. Toistaiseksi on olemassa erilaisia ​​spekulatiivisia raportteja, joiden mukaan DA:ta voidaan korottaa 4 prosentilla. Mutta lopullinen päätös tässä asiassa on keskushallituksen tehtävä. Siihen asti valtionhallinnon työntekijät ja eläkeläiset joutuvat odottamaan.

Hallitus tarkistaa DA/DR-korkoa puolivuosittain valtionhallinnon työntekijöiden ja eläkeläisten osalta. DA-laskenta ja palkan/eläkkeen maksaminen työntekijöille ja eläkeläisille tehdään 7. palkkatoimikunnan suositusten perusteella.

DA/DR maksetaan peruspalkkaa/eläkkeitä vastaan ​​inflaation aiheuttaman palkan/eläkkeen arvon alenemisen kompensoimiseksi.

AICPI-IW:n seuraava numero heinäkuulle 2023 julkaistaan ​​31. elokuuta 2023.

Samankaltaiset artikkelit