Kuinka hakea verovähennyksiä yksittäisten veronmaksajien lahjoituksista

How to claim tax deductions on donations made by individual taxpayers

Vuoden 1961 tuloverolain (”laki”) pykälässä 80G säädetään eri rahastoille, hyväntekeväisyysjärjestöille jne. tehtyjen lahjoitusten perusteella tehdyistä vähennyksistä. Tällaisista määritellyistä lahjoituksista u/s 80G voidaan vähentää joko 100 % tai 50 %. , riippuen lahjoituksen luonteesta ja tietyin ehdoin.

Tällaisten vähennysten hakemisessa verovelvollisen on otettava huomioon seuraavat seikat:

* Luontoissuorituksina tehdyt lahjoitukset, kuten ruoka, vaatteet, lääkkeet jne., eivät oikeuta vähennykseen u/s 80G.

* Yli 2 000 Rs:n käteislahjoitukset eivät myöskään kelpaa u/s 80G:n lahjoituksiin.

* Veronmaksajan tulee hankkia todistus lahjoituksista lomakkeella 10BE, joka sisältää tiedot hyväntekeväisyysjärjestöstä, kuten PAN ja tällaisen laitoksen nimi, kohdat, joissa tällainen lahjoitus on saatavilla, sekä tiedot lahjoituksista ja lahjoittajasta.

* Veronmaksajien on myös tärkeää säilyttää todisteet tehdyistä lahjoituksista, kuten hyväntekeväisyysjärjestöltä saadut lahjoituskuitit, joissa on tiedot, kuten laitoksen nimi ja osoite, lahjoittajan nimi, summa ja tuloveroviraston antama rekisteröintinumero.

Tällainen todiste lahjoituksesta voidaan vaatia toimittamaan mahdollisen oikeudenkäynnin varalta. Lisäksi verovelvollisen on ilmoitettava tuloveroilmoituksessaan tällaiset tiedot, jotka koskevat nimeä, PAN-tunnusta, lahjansaajan osoitetta ja määrää.

Vastuuvapauslauseke: Yllä jaetut näkemykset ja tosiasiat ovat asiantuntijan omia. Ne eivät heijasta Financialexpress.comin näkemyksiä.

Samankaltaiset artikkelit