Ex-Paytm-työntekijät johtavat 22 startup-yritystä, joiden arvo on yli 10 000 kr

Paytm, Flipkart

Vaikka Flipkart-mafian 44 startupia hallitsevat yleensä otsikoita, pienempi ryhmä Paytmin entisiä työntekijöitä, jotka ovat eronneet fintech-yrityksestä perustaakseen 22 startuppia vuosien varrella, ovat saavuttaneet 10 668 miljoonan rupian yhteisarvon. raportti Private Circlestä.

Tämä ”mafia” viittaa ryhmään entisiä Paytm-johtajia, joista tuli yrittäjiä. Se sisältää Pocket FM:n, jonka perustaja on Rohan Nayak, Paytmin entinen tuotepäällikkö; Park+, jonka perusti Amit Lakhotia, Paytm-lompakon entinen liiketoimintajohtaja; ja kultalainaalusta Indiagold, jonka perustivat Paytmin entinen tuotejohtaja Deepak Abbot ja Nitin Misra, joka oli Paytm Postpaidin liiketoimintajohtaja.

Muita tähän ryhmään kuuluvia yrityksiä ovat Junio, digitaalinen taskuraha-alusta opiskelijoille; audio dating foorumi frnd; silmälasien tuotemerkki Cleardekho; Genwise Club, vanhusten online-klubi; kengät brändi Yoho, myyntiautomaattien käynnistys Daalchini; ja kyberturvallisuusyhtiö Kratikal Tech. Raportin mukaan suurin osa näistä yrityksistä perustettiin Paytmin 300 miljoonan rupiaa ESOP:n oston jälkeen tammikuussa 2018.

”Tämä keskeinen hetki merkitsi Paytm Mafian nousua käynnistysvaiheeseen, mikä loi pohjan sen myöhemmälle laajentumiselle ja vaikutukselle”, se sanoi. Noin 24 % näistä startup-yrityksistä on fintech-sektorilla, ja seuraavaksi tulevat verkkokauppa, media ja viihde sekä ohjelmistot palveluna. Kaikkiaan yritykset ovat luoneet maahan 2 500 työpaikkaa, joista Pocket FM, Park+, Unnati ja Indiagold ovat listan kärjessä.

Private Circlen äskettäin julkaisemassa raportissa Flipkart-mafian arvoksi arvioitiin 24,6 miljardia dollaria, johon kuuluvat muun muassa PhonePe, Groww, Udaan, Spinny, cult.fit, Slice, Navi, Curefoods, Credgenics ja OkCredit.

Suurin osa näistä startup-yrityksistä perustettiin vuonna 2019 ja sen jälkeen, kun Walmart osti Flipkartin, jolloin yritys oli myös ilmoittanut ESOP:n takaisinostoista 500 miljoonan dollarin arvosta.

Samankaltaiset artikkelit