Pikavinkkejä verkkopankkien salasanojen määrittämiseen ja suojaamiseen

Quick tips to set up and protect your internet banking passwords

Salasanasi on tärkeä osa sijoituksesi suojaamista. Turvallisten pankkisalasanojen määrittäminen on ratkaisevan tärkeää taloustietojesi turvaamisessa. On tärkeää, että pidät mielessä tietyt strategiat ennen pankki- tai sijoitustilin salasanojen luomista.

Tässä on joitain nopeita vinkkejä varmistaaksesi, että pankkisalasanasi pysyvät turvassa:

Luo salasanoja, jotka ovat monimutkaisia ​​ja vaikeasti arvattavia. Käytä isojen ja pienten kirjainten, numeroiden ja erikoismerkkien yhdistelmää turvallisuuden parantamiseksi.

Vältä käyttämästä helposti arvattavia salasanoja, kuten ”salasana123” tai yleisiä lauseita. Hakkerit käyttävät usein sanakirjapohjaisia ​​hyökkäyksiä salasanojen murtamiseen helposti saatavilla olevista sanoista.

Vältä saman salasanan käyttöä useissa tileissä. Jos yksi salasana vaarantuu, yksilölliset salasanat estävät hyökkääjiä pääsemästä kaikille tileillesi.

Tavoittele pidempiä salasanoja. Mitä pidempi salasana, sitä vaikeampi se on murtaa. Harkitse sellaisten tunnuslauseiden käyttöä, jotka sinun on helppo muistaa, mutta jotka muiden on vaikea arvata.

Vaihda pankkien salasanasi säännöllisesti. On suositeltavaa päivittää ne muutaman kuukauden välein luvattoman käytön riskin vähentämiseksi.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Sinun tulee myös päivittää salasanasi kolmen tai kuuden kuukauden välein, jotta se on 100-prosenttinen turvallinen, ja sinun tulee vaihtaa se välittömästi, jos rekisteröity verkkosivusto on vaarantunut. Meillä on tapana käyttää samaa salasanaa useilla sivustoilla. Siksi yhden tilin rikkominen kehottaa sinua vaihtamaan kaikkien tiliesi salasanat – erityisesti niiden, joissa on arkaluontoisia tietoja.”

Vältä käyttämästä salasanoissasi helposti saatavilla olevia henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten syntymäpäivääsi, puhelinnumeroasi tai perheenjäsenten nimiä. Nämä tiedot voidaan helposti saada tai arvata.

Ota pankkitileilläsi käyttöön monitekijätodennus aina kun mahdollista. Tämä lisää ylimääräistä suojausta vaatimalla toissijaista vahvistustapaa, kuten mobiililaitteeseesi lähetettävän koodin.

Jos sinulla on vaikeuksia muistaa monimutkaisia ​​salasanoja, harkitse hyvämaineisen salasananhallintaohjelman käyttöä. Nämä työkalut tallentavat salasanasi turvallisesti ja voivat luoda vahvoja, yksilöllisiä salasanoja jokaiselle tilillesi.

Varo tietojenkalasteluviestejä tai viestejä, jotka yrittävät huijata sinua paljastamaan pankkitunnuksiasi. Varmista viestien aitous ennen salasanan syöttämistä.

Vältä salasanojen kirjoittamista helposti saatavilla oleviin paikkoihin. Muista ne ulkoa, jos mahdollista tai säilytä ne turvallisesti paikassa, johon vain sinä pääset.

Seuraamalla näitä yksinkertaisia ​​mutta tehokkaita vinkkejä voit parantaa merkittävästi verkkopankkisi salasanojen turvallisuutta ja suojata taloustietosi luvattomalta käytöltä tai kyberuhkilta.

Samankaltaiset artikkelit